Izvor: Kurir.rs
10.02.2024 u 13:43
0

RUSI PROBILI FRONT Nakon žestokih borbi stigli do Časiv Jara (FOTO)

Nakon žestokih borba, ruske vojske probile su liniju fronta nadomak strateški važnog Časiv Jara.

RUSIJA ŠALJE NA FRONT NAJMOĆNIJE ORUŽJE: „Najsmrtonosnija“ ubica artiljerije kida sve pred sobom (VIDEO)

– Tokom jurišnih operacija oklopne grupe Ivanovskih i Kostromskih desantnih snaga preuzele su punu kontrolu nad Popovskom šumom koja se nalazi južno od Bogdanovke. Važno šumsko područje, koje je pretvoreno u tvrđavu Oružanih snaga Ukrajine, nalazi se duž auto-puta O0506 koji vodi ka Časivom Jaru. Padobranci su zauzeli i brojne okolne položaje – navodi ruski telegram kanal Operacija Z.

Printscreen

 

Ruske snage su napredovale više od jednog kilometra u oblasti širine kilometar i po.

– Situacija u oblasti Časivog Jara postaje sve napetija. Protivnik je zauzeo šumsko područje kod Bogdanovke i približio se grebenu na kome se nalazi Časiv Jar. Neprijatelj se pregrupisao i pokrenuo novi talas ofanzivnih akcija. Sada će pokušati da osvoji visove – navodi ukrajinski kanal Deep State i upozorava da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine suočeni sa mnogo brojnijim protivnikom.

Institut za proučavanje rata je u nedelju u svom izveštaju naveo da proverava snimke na kojima se vide jedinice ruske 98. vazdušno-desantne divizije koje su navodno napredovale kroz polja zapadno od Bahmuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter