Izvor: RIA Novosti
05.02.2024 u 15:43
0

RUSIJA ŠALJE NA FRONT NAJMOĆNIJE ORUŽJE: „Najsmrtonosnija“ ubica artiljerije kida sve pred sobom (VIDEO)

Dok traju borbe u Ukrajini i raste potreba za podrškom u municiji i naoružanju, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da je prva serija najnovijeg samohodnog artiljerijskog kompleksa 2S35 Koalicija-SV u završnoj fazi proizvodnje.

RUSIJA SLAVI POBEDU! Ovo je ključni momenat, pala legendarna tvrđava „Zverinec“

Državni odbrambeni nalog za proizvodnju novih samohodnih artiljerijskih jedinica u Jekaterinburgu nadgledao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Šojgu je istakao da je obim proizvodnje samohodnih artiljerijskih jedinica povećan šest puta u odnosu na 2022. godinu. Tokom posete fabrici transportnog inženjeringa, ministar je pregledao sprovođenje državne odbrambene narudžbe, za proizvodnju i popravku samohodnih artiljerijskih sistema poput 2S19 Msta-S, 2S3 Bagrem, 2S4 Lala, 2S5 Zumbul, kao i 2S35 Koalicija SV.

Šojgu je izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenja u proizvodnji perspektivnog artiljerijskog kompleksa, nazivajući ga „borbenim robotom“. Koalicija-SV, sa dometom od 70–80 kilometara, očekuje se da će biti aktivna na prvoj liniji fronta ove godine.

Artiljerijski kompleks postavljen je na šasiju T-90, a opremljen je modernim topom 2A88 kalibra 152 mm. Namijenjen je uništavanju različitih meta, uključujući komandna mesta, artiljerijske baterije, oklopna vozila i sisteme PVO. Dronovi pružaju lasersku identifikaciju za vođene granate.

Iako se očekuje da Koalicija-SV zameni prethodni model 2S19 Msta-S, razvoj novog sistema bio je praćen određenim kašnjenjima. Ipak, masovna proizvodnja je započeta u decembru prethodne godine.

Sergej Čemezov, šef državnog odbrambenog konglomerata Rostec, izrazio je očekivanje da će Koalicija-SV pružiti prednost nad zapadnim modelima artiljerije u Ukrajini. Iako postoje izveštaji o raspoređivanju ovog kompleksa u zemlji za testiranja, samo jedan video dosad prikazuje njegovu upotrebu u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter