Izvor: Tanjug
28.01.2024 u 11:57
0

NAPAD NA KATOLIČKU CRKVU U ISTANBULU: Ima mrtvih, molitvu prekinuli PUCNJI

Dva maskirana napadača izvršila su oružani napad na katoličku crkvu u Istanbulu tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba, izjavio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Prema saopštenju Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer, prenosi turski servis CNN-a. U prvim izveštajima nakon napada turski mediji su preneli da je jedna osoba povređena u napadu.

„Danas u 11.40 časova po lokalnom vremenu u oružanom napadu na katoličku crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer (sever Istanbula) ubijen je D.T.“, napisao je ministar Jerlikaja na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Ministar je rekao da su dvojica napadača nosili maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve. Jerlikaja je saopštio da je pokrenuta sveobuhvatna istraga o napadu i da je u toku potraga za napadačima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter