Izvor: Sputnik Srbija
27.08.2022 u 20:33
0

NASTAVLJA SE IZVOZ ŽITA IZ UKRAJINSKIH LUKA: Ukrajina izvezla milion tona poljoprivrednih proizvoda, isplovila još tri broda!

Tri broda sa žitom isplovila su iz ukrajinskih luka u okviru prehrambenog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.

„Nastavlja se rad na otpremanju žita iz ukrajinskih luka. Jutros su iz ukrajinskih luka isplovila još tri broda sa tovarom žita“, navodi se u saopštenju turskog vojnog resora na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je saopštio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, Ukrajina je iz tri luke izvezla milion tona poljoprivrednih proizvoda.

Ruska vojna grupacija „Vagner“ likvidirala nekoliko desetina ukrajinskih vojnika kod Bahmuta! (VIDEO)

„Skoro mesec dana je na snazi inicijativa za izvoz žita, i za to vreme iz tri naše morske luke – Crnomorska, Odese i Južnog izvezen je prvi milion tona poljoprivrednih proizvoda od 24. februara“, napisao je Zelenski na Telegramu, istakavši da izvoz obezbeđuje stotine hiljada radnih mesta za građane Ukrajine.

Izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.

Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter