Izvor: ALO
07.03.2024 u 16:11
0

NATO MANIPULIŠE MEDIJIMA, ISTINA O UKRAJINI: Zašto Švedska ulazi u NATO?!

Posle dva veka neutralnosti i dve godine od kada se kandidovala, Švedska danas zvanično postaje 32. članica NATO-a

Švedska može postati logistički centar NATO-a u slučaju vojnog sukoba s Rusijom, navodi britanski list Financial Times pozivajući se na izvore.

„Švedska, koja nema direktnu granicu s Rusijom, verovatno će imati drugačiju ulogu za vojne organizatore NATO-a nego prifrontne države…

Ona će postati logistički centar u slučaju sukoba, kao i rutom za pružanje podrške Finskoj ili baltičkim državama“, – navodi se u članku s pozivanjem na zvaničnike.

PUTIN UJEDINJUJE RUSIJU I UKRAJINU: Izložio jasan plan koji realizuje iz dana u dan

U utorak je predsednik Mađarske Tamaš Šujok potpisao ratifikaciju članstva Švedske u NATO-u. Mađarska je bila poslednja članica NATO-a koja je sprečavala pristupanje Švedske savezu.

Zvanično pristupanje Švedske NATO-u će se dogoditi u skorije vreme.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu detaljno objasnio da Moskva nema nameru napadati zemlje NATO-a, to nema nikakvog smisla.

Ruski lider je primetio da zapadni političari redovno plaše svoje stanovništvo izmišljenom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju s unutrašnjih problema, ali „pametni ljudi dobro shvataju da je to lažno“.Putin je dodao da su zemlje Zapada počele shvatati da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć, te bi stoga trebalo da razmisle o svojim daljim koracima, pri čemu je Rusija spremna za dijalog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter