Izvor: Alo.rs
28.12.2023 u 11:48
0

„NATO PONIŽEN DO KRAJA, A VOJSKA IM JE BESKORISNA“: Neće izdržati direktan sukob sa Rusijom

NATO je potpuno izgubio reputaciju ogromne sile i neće izdržati direktan sukob sa Rusijom, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.

– NATO je izgubio samopouzdanje, pošao je od ideje da je to ogromna alijansa, puna modernih armija i moderne opreme.  Ali, ispostavilo se da je to oružje smeće, a vojska NATO-a beskorisna – primetio je ekspert.

Riter je posebno istakao degradaciju Bundesvera. Bivši obaveštajac je primetio da je smanjenje nemačkog industrijskog potencijala zbog zapadnih antiruskih sankcija dovelo do toga da Nemci nisu u mogućnosti da obezbede tenkove za svoju vojsku.

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC SIGURAN: „Marjinka je tek početak, Ukrajinu čeka RASPAD“

Prema analitičaru, sadašnja nemačka vojska je mirnodopska oružana snaga. U Bundesver se pridružuju samo oni koji nisu mogli da nađu normalan posao, smatra Riter. Ekspert je rekao da se nemačka vojska sastoji od „debelih ljudi” koji nikada nisu izvodili prisilne marševe u opremi i nemaju snage.

– Dobra vest za NATO je da Rusija tamo ne ide – zaključio je Riter.

Moskva je više puta napomenula da je NATO usmeren na konfrontaciju, ali njegovo dalje širenje neće doneti veću bezbednost Evropi.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina, Rusija već 30 godina pokušava da postigne dogovor sa NATO o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritiska i ucena, dok se alijansa u međuvremenu, uprkos protestima Moskve, stalno širi i približava ruskim granicama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter