Izvor: Tanjug
05.04.2023 u 15:38
0

„NEĆEMO SE IZOLOVATI“: Putin poručio da je Rusija otvorena za konstruktivno partnerstvo sa svim zemljama

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija otvorena za konstruktivno partnerstvo sa svim zemljama i da se neće izolovati, uprkos složenoj situaciji u svetu.

On je na početku ceremonije preuzimanja diplomatskih akreditivnih pisama od 17 novih ambasadora u Rusiji rekao da Moskva istovremeno očekuje da će se strani partneri pridržavati principa ravnopravnosti.

Predsednik Rusije rekao je ambasadoru Evropske unije Rolanu Galaragu da su odnosi Rusije i evropskog bloka „ozbiljno degradirali“, te da je EU pokrenula „geopolitičku konfrontaciju“ sa Rusijom.

PUTIN IZNEO JASAN STAV: „Odnosi sa SAD u dubokoj krizi zbog podrške Vašingtona obojeim revolucijama, Evropa krenula u sukob sa Rusijom!“

Putin je poručio novoj američkoj ambasadorki u Moskvi Lin Trejsi na ceremoniji u Kremlju da je američka podrška revoluciji u Ukrajini 2014. dovela do sadašnje situacije u kojoj su Rusija i Ukrajina u sukobu.

On je kazao da su odnosi sa Vašingtonom u dubokoj krizi. Putin je poručio danskom ambasadoru Jakobu Heningsenu da se nada da će Danska podržati poziv Rusije da se obavi nezavisna istraga o napadu na gasovod Severni tok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter