Izvor: Happytv.rs/Telegrf.rs
23.10.2023 u 11:30
0

NEMAČKE BANKE STEGLE KAIŠ: Sve teže odobravaju kredite ovim klijenatima

Na uzdržanost banaka se žali 31,5 odsto kompanija koje pružaju usluge i 27,7 odsto firmi u proizvodnji

Nemačke banke sve teže odobravaju kredite firmama, zaključak je najnovijeg, danas objavljenog istraživanja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

U septembru je 29,2 odsto anketiranih kompanija u tekućim kreditnim pregovorima izjavilo da su banke uzdržane, što predstavlja porast u odnosu na 21,3 odsto firmi koliko je prijavilo ove poteškoće u junu.

– Banke postepeno povećavaju kamatne stope na kredite i nerado ih odobravaju – komentarisao je šef istraživanja IFO-a, Klaus Volrabe.

MISLILA DA SU JE IZUJEDALI KOMARCI, A ONDA JE DOBILA JEZIV OSIP: Preživela horor u hotelu

Na uzdržanost banaka se žali 31,5 odsto kompanija koje pružaju usluge i 27,7 odsto firmi u proizvodnji. Nešto manje od 40 odsto proizvođača električne opreme se žali na otežane uslove dobijanja kredita, kao i 31,6 odsto proizvođača mašina i opreme i 31 odsto kompanija u stanogradnji.

Trgovci na malo takođe kukaju, rekavši da mušterije manje troše, i da se to odražava i na kreditiranje banaka. Ukupno 28,2 odsto kompanija u maloprodaji navodi da su banke „oprezne“ prilikom odobravanja zajmova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter