Izvor: Informer
18.03.2024 u 22:49
0

NEMAČKI GENERAL KUJAT: Rakete Taurus neće sprečiti Putina da završi započeto u Ukrajini! Šolc dobio jasnu poruku!

Zapadno oružje, uključujući nemačke rakete Taurus, nije u stanju da spreči Rusiju da ostvari svoje ciljeve u započetoj Specijalnoj vojnoj operaciji, rekao je general Bundesvera Harald Kujat u intervjuu Die Weltwoche.

– Moramo da budemo potpuno jasni: ne postoji čudotvorno oružje. Ni jedno oružje, uključujući i naše rakete Taurus, ne može da promeni situaciju na ratištu u Ukrajini tako da Rusiju dovede u tešku situaciju i spreči je da ostvari svoje ciljeve. Nijedo oružje to nije u stanju – naglasio je Kujat.

General, koji je sada u rezervi, upozorava zvanični Berlin da po svaku cenu izbegne isporuku Oružanim snagama Ukrajine krstarećih raketa Taurus.

Naveo je da Berlin ne bi mogao da kontroliše njihovu upotrebu, a da bi udari tim krstarećim raketama po ciljevima u Rusiji rezultiralo nacionalnom katastrofom za Nemačku.

– Nadam se da će kancelar Šolc ostati uporan u svojoj odluci da ne dozvoli predaju raketa Taurus Ukrajini – kaže on.

On je ranije već procenjivao da će Rusija uzeti i Odesu i Pridnjestrovlje.

Harald Kujat nije tek jedan u nizu nemačkih generala. Bio je tri godine načelnik Generalštaba nemačkih oružanih snaga, a šef Vojnog komiteta NATO od 2002. do 2005. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter