Izvor: Informer
18.03.2024 u 20:00
0

MORAM DA MU OBJASNIM PAR STVARI: SI ĐINPING stiže u PARIZ – evo kakav ULTIMATUM donosi MAKRONU

Kineski predsednik Si Đinping sastaće se početkom maja u Parizu sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom, potvrdilo je nekoliko neimenovanih evropskih zvaničnika. Poseta sa poklapa sa 60. godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Kine, ali jedna od tema dva lidera sigurno će biti i pretnje Rusiji koje poslednjih dana stižu pre svega iz Francuske i predsednika Makrona lično!

Poseta Francuskoj biće, inače,  prvo putovanje kineskog lidera u Evropu od pandemije korona virusa, navodi portal Politiko.

Poseta kineskog predsednika Sija poklapa se sa 60. godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Kine, u okviru nastojanja zvaničnog Pekinga da unapredi odnose sa Evropom narušene zbog „partnerstva bez ograničenja“ Si Đinpinga sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uprkos ratu u Ukrajini.

HAH, ONI SU BUBAŠVABE NA SVETLU! ZAHAROVA ismejala REAKCIJU NATO zemalja na REZULTATE IZBORA u RUSIJI

Neimenovani zvaničnik upoznat sa pripremama za putovanje kineskog predsednika izjavio je da će raspoloženje u Francuskoj verovatno biti drugačije u poređenju sa svečanim obeležavanjem 50. godišnjice bilateralnih odnosa dve zemlje.

– Zahtevamo reciprocitet u odnosima sa Kinom, posebno u ključnoj oblasti ekološke tranzicije – rekao je neimenovani izvor Politika.

Putovanje Si Đinpinga, koje se planira mesecima, biće pažljivo praćeno u Vašingtonu i u evropskim prestonicama.

Jedna od tema sigurno će biti i pretnje Rusiji koje poslednjih dana stižu pre svega iz Francuske i predsednika Makrona lično!

Podsetimo, Makron je poručio da Pariz i NATO moraju sprečiti Putina da krene ka Odesi i Kijevu i da je to je „crvena linija“ za Francusku, kao i da će u tom slučaju Pariz i NATO poslati trupe u Ukrajinu.

Ovo je scenario koji bi sigurno doveo do rata Rusije i zapadne Alijanse, a lider Kine će pokušati da urayumi Makrona i spre4či sukob Alijanse i Rusije, koji bi svet odveo u Treži svetski rat u kome sigurno ne bi bilo pobednika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter