Izvor: Tanjug
04.11.2022 u 16:38
0

Nemački kancelar Olaf Šolc otkriva: Kina dozvolila strancima upotrebu vakcine nemačke kompanije Biontek!

Nemački kancelar Olaf Šolc objavio je sporazum prema kojem se iseljenicima u Kini dozvoljava upotreba vakcine protiv kovida nemačke kompanije Biontek i zatražio od Pekinga da ona bude dostupna i to besplatno za sve druge ljude u najmnogoljudnijoj zemlji.

Prilikom svoje prve posete Kini otkako je postao kancelar, kao i prve posete nekog lidera G7 od pandemije, Šolc je rekao da „Kina i Nemačka imaju različite pristupe borbi protiv virusa, ali da imaju zajedničku odgovornost da ga eliminišu“, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nemački kancelar na brifingu s kineskim premijerom Li Kećijangom naglasio da su se dve zemlje dogovorile o bliskoj saradnji u borbi protiv pandemije.

Napominje se da bi Biontekova vakcina protiv koronavirusa bila prva inostrana koja će biti primenjivana u Kini, nakon što je Peking dosad striktno insistirao na vakcinama domaće proizvodnje.

Navodi se da je ova kompanija partner na izradi vakcina protiv kovida s velikom američkom farmaceutskom kompanijom Fajzer u regionima izvan Kine, a već 2020. sklopila je paralelni sporazum o saradnji sa kompanijom Šanghaj Fosun Farmasjutikal s ciljem da isporuči lekove u Kinu.

SI NA SASTANKU SA ŠOLCOM: Države sa uticajem, poput Kine i Nemačke treba više da rade zajedno u korist svetskog mira!

Ističe se da su vakcine dostupne za Hong Kong, Makao i Tajvan, ali da regulatorni pregled za kontinentalnu Kinu još uvek nije završen, a Biontek je saopštio da je odluka na kineskoj strani i nije naveo razlog za odlaganje.

Nijedan drugi inostrani proizvođač nije dobio pristup tržištu kontinentalne Kine, a portparol Bionteka rekao je da će vakcine za kinesko tržište u početku biti uvožene.

Agencija napominje da su nakon objavljivanja sporazuma između nemačke i kineske kompanije, akcije Bionteka porasle su za 6,7 odstvo, a Fosuna za 5,3 odsto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter