Izvor: TANJUG
24.12.2023 u 13:24
0

NETANJAHU ŽELI JOŠ KRVI: Vesti da su SAD ubedile Izrael da ne širi vojne aktivnosti nisu tačne

Tokom današnje sednice izraelske vlade, premijer Benjamin Netanijahu je odbacio izveštaje u kojima se navodi da su Sjedinjene Američke Države ubedile Izrael da ne širi svoje vojne aktivnosti. „Video sam lažne izveštaje da nas SAD sprečavaju u operativnim operacijama u regionu.

IRAN ODGOVARA SAD: „Huti imaju svoju moć, nismo umešani u napade na Crvenom moru“

To nije tačno. Izrael je suverena nacija. Naše vojne odluke su zasnovane na našim sopstvenim proračunima, ali o tome neću da govorim detaljno“, poručio je Netanijahu, prenosi Rojters.

Vol Strit Džurnal je u subotu objavio da je predsednik SAD Džozef Bajden ubedio Netanijahua da ne napada militantnu grupu Hezbolah u Libanu, iz zabrinutosti da će to izazvati napad na Izrael, sličan Hamasovom napadu 7. oktobra na jug Izraela.

Netanijahu je danas insistirao da akcije Izraela nisu diktirane spoljnim pritiscima. „Odluka o tome kako da upotrebimo naše snage je nezavisna odluka Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i nikoga drugog“, rekao je Netanijahu. U današnjem saopštenju IDF navodi se da su tokom proteklog dana vazduhoplovne, mornaričke i kopnene snage Izraela pogodile oko 200 ciljeva u Pojasu Gaze, kao i da se „žestoke borbe“ nastavljaju, preneo je ranije Tajms of Izrael.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter