Izvor: HappyBSC
09.11.2022 u 07:51
0

NIKAD TEŽE BORBA PROTIV LIJA ZELDINA: Oštroumna Keti Hočul postala prva žena GUVERNER Njujorka, njena moćna poruka obišla svet!

Keti Hočul postala je u utorak prva žena izabrana za guvernera Njujorka nakon što je pobedila trku koja je bila teža od očekivanja i pobedila republikanskog izazivača Lija Zeldina. Aktuelni demokratski predsednik, podstaknut velikom izlaznošću birača u Njujorku, proglasio je pobedu nešto posle 23 sata. i sada će služiti puni četvorogodišnji mandat.

IZBORI U AMERICI: Zatvorena birališta širom zemlje, republikanci idu ka pobedi u Predstavničkom domu

„Večeras ste učinili da se vaši glasovi čuju glasno i jasno i učinili ste me prvom ženom koja je ikada bila izabrana za guvernera države Njujork“, rekla je Hočul uz klicanje u Kapitaleu, prostoru za događaje na Donjem Menhetnu u grčkom stilu. arhitektura i stakleni plafon. „Ali ja nisam ovde da stvaram istoriju, ovde sam da napravim razliku. „Vodiću sa snagom i saosećanjem, a ne sa strahom i besom“, dodala je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Asošiejted pres je raspisao trku za Hočul tek nešto pre 1 sat posle ponoći, pošto je Hočul zadržao malu prednost od sedam poena prema nezvaničnim rezultatima Državnog izbornog odbora. Tokom većeg dela noći, tehnički problemi su sprečavali da se rezultati tabele sa okruga Safolk, Zeldinovog domaćeg terena. NBC i ABC su raspisali trku pre ponoći.

Hočulova pobeda je bila daleko od izvesne čak ni u tamnoplavom Njujorku dok se suočila sa Zeldinom, kongresmenom sa Long Ajlenda kojeg je podržao Donald Tramp, čiji je fokus na kriminal podstakao njegovu ponudu da postane prvi republikanac izabran u celoj državi u više od dve decenije.

Zeldin je odbio da prizna dok se kratko posle ponoći obratio pristalicama u Cipriani u centru Menhetna.

„Ono što će se desiti je da ćete u narednih nekoliko sati videti kako se trka približava i približava, sve bliže i bliže“, rekao je on pre nego što je ohrabrio pratioce da iskoriste otvorenu traku. „Došli smo do ovoga sa strašću, da vodimo debatu o idejama“, dodao je on. „Još uvek smo potpuno posvećeni tome da ovo dovršimo. Nadamo se da ćemo, kako ovi rezultati stižu, uspeti da pobedimo.”

Hochul je prošle godine bio na vrhuncu njujorške politike nakon što su optužbe o seksualnom uznemiravanju dovele do ostavke Endrua Kuoma. Rođena u Bufalu i bivša članica Kongresa sa jednim mandatom, Hochul je sedam godina služila kao Kuomov drugi komandant pre nego što je njegov zapanjujući pad doveo do njenog uspona pre 14 meseci.

Ova 64-godišnjakinja je izjavila da namerava da se kandiduje za pun mandat neposredno pre nego što je preuzela uzde državne vlade od svog prethodnika, obećavajući da će pomoći ljudima da „ponovo veruju u svoju vladu“. Hochul je odneo pobedu na junskim predizborima Demokratske stranke i ušao na opšte izbore protiv Zeldina kao glavni predvodnik sa dobro opremljenim ratnim sandukom za kampanju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter