Izvor: Kurir
12.01.2024 u 01:50
2

NOVA PUSTINJSKA OLUJA: AMERIKANCI i BRITANCI izvršili INVAZIJU na HUTE u JEMENU – AVIONI se obrušili, ruše sve pred sobom!

Američke i britanske snage započele su vazdušne napade na položaje Huta u Jemenu, saopštili su američki zvaničnici, piše Bi-Bi-Si.

Obe zemlje su upozorile da će uslediti napadi ako se nastave raketni udari na brodove u Crvenom moru.

Ovo predstavlja prvi značajan odgovor nakon što su Bajdenova administracija i saveznici upozorili da će militantna grupa koju podržava Iran snositi posledice zbog napada bespilotnim letelicama i raketama na komercijalne brodove u Crvenom moru.

DIRNU LI NAM RUSIJU, PLANETU ĆEMO PRETVORITI U PRAH I PEPEO: MEDVEDEV upozorio PUTINA da UKRAJINCI SPREMAJU UDARE RAKETAMA DUGOG DOMETA!

Huti su večeras upozorili da „nijedan napad na njih neće proći bez odgovora“.

Podsećamo, ranije danas je novinar „Tajmsa“ Stiven Svinford najavio da će SAD i Velika Britanija napasti položaje pokreta Ansar Alah (Huti).

Prema njegovim rečima, premijer Velike Britanije Riši Sunak obavestio je članove britanskog kabineta o „vojnoj intervenciji večeras“.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pojasu Gaze, Huti su rekli da će izvršiti napade na izraelsku teritoriju i da neće dozvoliti brodovima povezanim sa Izraelom da prođu kroz vode Crvenog mora i moreuza Bab al-Mandeb.

Huti su od sredine novembra napali više od 20 brodova i civilnih plovila u Crvenom moru, prema procenama Centralne komande SAD.

Kao odgovor, američke vlasti, zajedno sa saveznicima, pokrenule su operaciju „Prosperity Guardian“ kako bi osigurale slobodu plovidbe i zaštitu brodova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NOVA PUSTINJSKA OLUJA: AMERIKANCI i BRITANCI izvršili INVAZIJU na HUTE u JEMENU – AVIONI se obrušili, ruše sve pred sobom!”

  1. Pa nazdravlja brijanje zapadu!!!
    Hegemon kada umire ne umire lagano on umure Naprasno!!
    Udarili ste na Pogrešne!!!;🤣🤣🤣🤣

    6
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter