Izvor: BSC HAPPY/KURIR
01.01.2024 u 15:22
0

NOVI RAZORAN ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN! (VIDEO)

Nov zemljotres jačine 7 stepeni Rihtera pogodio je Japan!

Niz jakih zemljotresa, podsetimo, pogodio je danas oko 16 sati po lokalnom vremenu zapad Japana, a najjači je prema prvoj proceni bio magnitude 7,4 Rihtera. Potresi su izazvali znatne štete i cunami sa talasima višim od metar na pojedinim mestima dok je stanovništvo u zahvaćenim zonama pozvano da se evakuiše ka višim delovima.

KAO DA IM NISU BILI DOSTA HIROŠIMA I NAGASAKI: ZEMLJOTRES OŠTETIO NAJVEĆU NUKLEARNU ELEKTRANU – ISTOK RUSIJE na NOGAMA VIDEO

Centar za upozorenje na cunami u Pacifiku (PTWC) američka agencija sa sedištem na Havajima kasnije je javila da je pretnja od cunamija „u velikoj meri otklonjena“. Japanska meteorološka agencija (JMA) zabeležila je više od 50 potresa magnitude jednake ili više od 3,2 u razmaku od četiri sata na poluostrvu Noto, na severu departmana Išikava, na obali Japanskog mora. Najjači potres dogodio se u 16.10 (8.10 po srednjeevropskom vremenu) na severoistočnom vrhu poluostrva. Prvobitno je objavljeno da je on magnitude 7,4, ali je zatim tu jačinu američki geološki institut revidirao na više, na magnitudu 7,5, a japanska meteorološka agencija na 7,6. Potres se osetio do Tokija koji se nalazi više od 300 metara ptičjim letom od Nota.

Uskoro opširnije…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter