Izvor: TANJUG
28.03.2024 u 18:18
0

NOVI SKANDAL U ORBANOVOJ VLADI: Bivši saradnik objavio snimak koji dokazuje korupciju, tužioci hitno pokrenuli istragu

Mađarski tužioci istražuju izjave bivšeg vladinog insajdera Petera Mađara o navodnim pokušajima da se prikrije jedan slučaj korupcije, a saslušali su i bivšu ministarku pravde Judit Vargu kao svedoka, izjavio je danas glavni tužilac.

Mađar (43) je u utorak objavio snimak razgovora sa Vargom, svojom tadašnjom suprugom i ministarkom pravde, u kojem je ona detaljno opisala navodni pokušaj pomoćnika šefa Orbanovog kabineta da izmeni dokumente u jednom slučaju, preneo je Rojters.

Glavni tužilac Pal Furht rekao je na brifingu da su tužioci zadržali i procenili Mađarovu audio traku kao deo njegove izjave kao svedoka i da je u toku istraga o mogućem „neprijavljivanju mita“.On je kazao da je Varga saslušana juče.

Mađar (43) je advokat koji je ranije bio blizak vladi. On planira da osnuje novu stranku koja bi se suprotstavila premijeru Viktoru Orbanu. Hiljade ljudi protestovalo je u utorak kod parlamenta u Budimpešti, tražeći od Orbana da podnese ostavku, nakon što je Mađar objavio audio snimak na svojoj Fejsbuk stranici.

Furht je rekao da će danas biti saslušan još jedan svedok, ali je odbio da ga imenuje ili iznese bilo kakve detalje o tome šta je Varga izjavila. Istraga dolazi u politički osetljivom trenutku za Orbana, uoči izbora za evropski parlament u junu i nakon skandala o pomilovanju čoveka osuđenog za prikrivanje zločina koje je počinio seksualni napasnik u domu za decu, posle čega su prošlog meseca ostavke podnele dve njegove ključne saveznice – bivša predsednica Katalin Novak i Varga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter