Izvor:
22.11.2019 u 15:57
0

ODRŽAN 16.DAN AKCIJE PRAĆENJA: Na udaru propagandni video snimci, publikacije i društveni mediji koji podržavaju terorizam!

Između 21. i 22. novembra 2019. godine, u sedištu Evropola u Hagu, održan je 16. Dan akcije praćenja koji je koordinisalo Odeljenje za Evropske unije za praćenje interneta.

Ovoj akciji pridružilo se ukupno devet davalaca usluga na mrežama, uključujući Telegram, Gugl, Fajls.fm, Tviter, Instagram i Dropboks, navedeno je u saopštenju Evropola.

Ovaj proces se zasniva na preporukama Evropola o brendiranoj terorističkoj propagandi na onlajn platformama koje su odgovorne za procenu da bi se utvrdilo potencijalno kršenje njihovih usluga.

Među predmetima su bili propagandni video snimci, publikacije i društveni mediji koji podržavaju terorizam i nasilni ekstremizam.

Iako su Gugl i Instagram preko svojih usluga raspoređivali mehanizme otpora, Telegram je bio provajder internetskih usluga koji je primio većinu zahteva tokom ovog Akcionog dana.

Kao rezultat toga, značajan deo ključnih aktera u okviru mreže ID na Telegramu odbačen je sa platforme.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter