Izvor: BSC HAPPY
28.02.2023 u 14:14
0

„ODVODILI SU NAŠE MOMKE I VRAĆALI IH PRETUČENE“: Bivši ukrajinski vojnik otkrio kakvu je torturu doživeo i zašto je napustio vojsku Ukrajine

Bivši ukrajinski vojnik Mihail Prognjevak, koji se prijavio da se pridruži dobrovoljačkom bataljonu Bogdan Hmeljnicki, rekao je da je prešao na stranu Rusije zbog radikalnih stavova ukrajinskih nacionalista.

– Oni su tražili da svi govore ukrajinski, ja to nisam želeo. Bilo je svađa, sukoba. Odvodili su naše momke u šumu, odakle su se vraćali pretučeni, rekao je on i dodao da je još jedan razlog zbog kog se opredelio za borbu protiv ukrajinske strane, „diktat Zapada“ i njihova volja koju sprovode u Kijevu.

Rođen u selu Rozovka u Zaporoškoj oblasti, Prognevak je dobrovoljno potpisao ugovor sa ukrajinskom vojskom, ali je dezertirao iz vojne jedinice u Lvovskoj oblasti, gde je bio na obuci. Po povratku, obratio se komandi Donjecke Narodne Republike (DNR) i bio je zarobljen kao vojnik oružanih snaga Ukrajine.

ZELENSKI POKAZAO TAJNI BUNKER: U podzemnom skloništu živi godinu dana sa bistom Čerčila! (VIDEO)

– Imam mnogo rođaka u Rusiji, moje srce je sa Rusijom, a ne sa Zapadom, rekao je on.

Krajem septembra 2022, nekoliko desetina ukrajinskih ratnih zarobljenika držanih u koloniji u Jelenovki zatražilo je od rukovodstva DNR da ih upiše u dobrovoljački bataljon Bogdan Hmeljnicki. Portparol organa za sprovođenje zakona DNR rekao je da je oko 200 ukrajinskih vojnika spremno da se pridruži ovom bataljonu.

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin rekao je juče da neki od ukrajinskih zatvorenika koji se drže u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) počinju da osećaju krivicu i misle da to moraju da nadoknade tako što će stati na stranu Rusije i pridružiti se bataljonu Bogdanu Hmeljnickom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter