Izvor: Tanjug
09.02.2023 u 08:01
0

OGLASIO SE PENTAGON: Četiri kineska špijunska balona ranije uočena iznad SAD

Pentagon je u četvrtak saopštio da je američka vojska otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD.

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ranije uočena četiri kineska špijunska balona iznad SAD i da su preletali iznad lokacija koje su bile od interesa za Kinu, ne spominjući da li su kineski baloni leteli i iznad američkih vojnih baza.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je u sredu, na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, da su Sjedinjene Američke Države sa desetinama zemalja širom sveta podelile informacije o kineskom špijunskom balonu oborenom u subotu iznad teritorijalnih voda SAD u Atlantiku, kod obala Južne Karoline, preneo je Rojters.

RUSI PRETE LONDONU „KRVAVOM ŽETVOM“ ZBOG NAJAVE SLANJA AVIONA UKRAJINI: Odluka će dovesti do vojno-političkih posledica po svet!

Prema Blinkenovim rečima, sa Stoltenbergom su vođeni razgovori o sistemskim taktičkim izazovima koje Kina postavlja pred Severnoatlantsku alijansu. SAD su oborile u subotu navodni špijunski kineski balon koji je leteo iznad američke teritorije.

Pentagon je u četvrtak saopštio da je američka vojska otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD. Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio je u petak da je balon civilni i da se koristi u meteorološke i druge naučne svrhe, kao i da je neplanirano skrenuo sa predviđenog kursa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter