Izvor: happybsc
30.11.2023 u 14:29
0

OGLAŠIVAČI POKUŠAVAJU DA GA UCENE: Elon Mask im brutalno odgovorio

Govoreći na samitu DealBook 2023. u Njujorku  Elon Musk, milijarder i vlasnik društvene mreže X (bivši Tviter), ismejao je oglašivače koji napuštaju platformu zbog „antisemitskih“ postova za koje je optužen da ih je tamo širio

„Ako će neko pokušati da mene uceni reklamom?  Mene ucenjivati novcem?

Reći ću Idi J… se. Idi J.., samog sebe.. da li  li to jasno? nadam se da jeste“ Rekao je Mask

Musk je u publici izdvojio generalnog direktora Diznija Boba Igera, pozdravivši ga uz osmeh sa  „Ćao Bob!“

Takođe je nagovestio da će njegovi fanovi bojkotovati te oglašivače u naturi. „Ceo svet će znati da su ti oglašivači ubili kompaniju i mi ćemo to veoma detaljno dokumentovati“, zapretio je Mask. I nagovestio da ga ne potresa mnogi mržnja prema njemu, rekao je  „Nemam problema da me mrze. Mržnja daleko od mene.”

Poslednjih nedelja, Musk je promovisao i ponekad verbalno podržavao ono što je Bela kuća nazvala „antisemitskom i rasističkom mržnjom“ na Ks, nekadašnjem Tviteru, platformi društvenih medija koju poseduje i vodi kao tehnički direktor.

On je te tvitove nazvao „jednom od najglupljih ako ne i najglupljim stvarima koje je sam ikada uradio na platformi.“ i izvinio se „Žao mi je zbog tog tvita ili posta“, dodao je on.

Maskove zapaljive objave na platformi društvenih medija, između ostalog, navele su velike oglašivače, uključujući Dizni, Epl i mnoge druge, da obustave kampanje tamo i naterali neke poznate korisnike da napuste platformu, uključujući gradonačelnicu Pariza Anne Idalgo.

Mask, koji je i izvršni direktor Tesle i Space X-a, negirao je da je antisemit i rekao da su na X-u „jasni pozivi na ekstremno nasilje protivni našim uslovima usluge i da će rezultirati suspenzijom“.

On je takođe ove nedelje otputovao u Izrael, gde se sastao i razgovarao sa premijerom Benjaminom Netanjahuom. Kada je Netanjahu rekao da želi da „deradikalizuje“ i „ponovo izgradi“ Gazu, Musk je to ponudio

Ranije je Mask rekao da želi da dovede SpaceX satelitsku komunikacionu uslugu, Starlink, u region, a posebno u humanitarne organizacije u Gazi.

Maskov lični nalog na X trenutno prikazuje broj pratilaca od više od 164 miliona – iako je tehnički blog Mashable objavio u avgustu da je većina Muskovih sledbenika na listi izgledala kao neautentičan ili neaktivan nalozi.

„Da li osećate da neko ima uticaj na vas?“

Musk je odgovorio: „Ako napravimo loše proizvode koje ljudi ne žele da koriste, korisnici će glasati svojim resursima i koristiti nešto drugo. Takođe je rekao da njegove kompanije nadgledaju regulatori. „SpaceKs, Starlink, Tesla – kumulativno nadgleda… nekoliko stotina regulatora jer smo u 55 zemalja“, rekao je Mask.

Kasnije je Musk rekao da se pridržava skoro svih propisa koji su nametnuti njegovim kompanijama, ali „povremeno“ se ne slaže sa propisom i da će se protiviti tome i ne poslušati. „Neverovatno se pridržavam pravila“, tvrdio je.

Sorkin je upitao: „Kako mislite o uticaju koji Kinezi imaju nad vama?“ aludirajući na tamošnju Teslinu fabriku i oslanjanje kompanije na kineske potrošače za značajan deo prodaje. Sorkin je dodao: „Da li je licemerno da poslujete u Kini ili drugim zemljama, jer se to odnosi na X i druge stvari koje ne prate ovaj put slobode govora koji ste zagovarali?“

Izvršni direktor je odgovorio: „Najbolje što platforma može da uradi jeste da se pridržava zakona bilo koje zemlje. Mislite li da možemo nešto više od toga?

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter