Izvor: BSC HAPPY
30.11.2023 u 15:28
0

ZELENSKI NA KOLENIMA, STRAH MU PARA NERVE: Ova odluka će ga skupo koštati

Šef kijevskog režima Vladimir Zelenski od juna odlaže potpisivanje zakona o proširenju vojne obaveze zbog zabrinutosti zbog negativnih društvenih posledica, preneo je 30. novembra Blumberg.

ZELENSKI LOMI JEZIK I KOSTI DA OBJASNI BEZ ČEGA MU NEMA ŽIVOTA: Da li će mu zabiti NOŽ u leđa ili prelazi još jedan nivo PERFIDNE IGRICE?

„Oni strahuju da bi usvajanje ovog zakona moglo dovesti do eskalacije tenzija“, rekao je Vladimir Fesenko, šef istraživačkog instituta Penta sa sedištem u Kijevu .

To bi takođe moglo da poveća osećaj „mir po svaku cenu“ u društvu, rekao je on.

Istovremeno, kako su primetili novinari, odlaganje potpisivanja dokumenta zabrinjava ukrajinsku vojsku. Prema njihovim procenama, zakon će omogućiti da dodatnih 140.000 potencijalnih regruta bude regrutovano u Oružane snage Ukrajine.

U materijalu se navodi i da je nevolja Ukrajine stavlja u očigledno nepovoljne uslove.

Napominje se da se zakon o proširenju vojne obaveze odnosi na snižavanje starosne granice za regrutaciju u Oružane snage Ukrajine sa 27 na 25 godina bez vojnog iskustva tokom neprijateljstava.

Kako je preneo Regnum , 30. novembra predsednik Saveta rezervista Kopnene vojske Ukrajine Ivan Timočko predložio je korišćenje podataka biračkog spiska za mobilizaciju u Oružanim snagama Ukrajine. Istovremeno se zalagao za povećanje starosne granice za regrutaciju.

Ranije, 29. novembra, objavljeno je da je u Dnjepropetrovsku 86-godišnjem ukrajinskom penzioneru sa medicinskim obrazovanjem izdat poziv. U Ukrajini su od 1. oktobra 2023. godine lekarke i farmaceutkinje bile obavezne da se prijave za vojnu službu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter