Izvor: politico
04.04.2024 u 17:13
0

UKRAJINSKI OFICIRI U STRAHU: Slike su sumorne postoji veliki rizik da će Rusi probiti liniju fronta, već su spremni za F-16

Slika na frontu je sumorna i gde god da usmere predstojeću ofanzivu, ruski generali imaju velike šanse da postignu uspeh, tvrde visokorangirani ukrajinski oficiri,

Najnovije izjave Ilona Maska u vezi sa ratom u Ukrajini podigle su mnogo prašine.

Mask je rekao kako iako „Moskva nema šanse da osvoji celu Ukrajinu… što duže traje rat, Rusija će osvojiti više teritorija dok ne dođe do Dnjepra, koji bi bilo teško poraziti“.

LAVROV NAČELNO PRISTAO NA MIROVNE PREGOVORE: Mogu USPETI samo ako uzmu u obzir interese Rusije

„Međutim, ako rat potraje dovoljno dugo, pašće i Odesa“, upozorio je on.

Mask je i ranije podsticao Ukrajinu da pristane na teritorijalne ustupke, podseća Politiko.

On se takođe protivi Paketu vojne pomoći od 60 milijardi dolara koji je i dalje zaglavljen na Kaptiol Hilu. Ipak, njegove primedbe su očekivano kritikovane.

Međutim, kako Politiko ističe, milijarderove prognoze ne razlikuju se mnogo od upozorenja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog poslednjih dana.

Prema rečima Zelenskog, ukoliko se Paket uskoro ne odobri, njegove snage će morati da se „povlače, korak po korak“. On je takođe upozorio da bi neki veliki gradovi mogli biti u opasnosti da padnu.

Očigledno je da su upozorenja Zelenskog deo diplomatskog napora da dobije vojnu pomoć koja je Ukrajini očajnički potrebna i koja je joj mesecima nedostaje — sve od artiljerijskih granata kalibra 155 milimetara do PVO sistema „Patriot“ i dronova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter