Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
04.01.2024 u 23:32
0

„OLOŠ, KOPILAD I NAKAZE“: Medvedev izvređao Francuze zbog stava o Belgorodu

Zamenik šefa ruskog saveta bezbednosti izvređao je francusko rukovodstvo nakon što je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje opravdalo napad Ukrajine na Belgorod, u kojem je ubijeno 25 i ranjeno 100 civila, kao samoodbranu.

Zamenik šefa ruskog saveta bezbednosti i nekadašnji predsednik Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je Francuze ološem, kopiladima i nakazama. Te oštre reči i uvrede on je uputio nakon što je francusko ministarstvo spoljnih poslova opravdalo kao „samoodbranu“ masakr koji je u subotu kasetnim bombama izvela Ukrajina u ruskom gradu Belgorodu, ubivši 25 civila, među kojima i decu, i ranivši više od stotinu.

Medvedev je u svom postu na Telegramu naveo da Rusi nikad nisu voleli Francuze.

Džabe su vodile rat protiv nas – napisao je Medvedev, misleći na pokušaj Napoleona Bonaparte da 1812. osvoji Rusiju.

On je dodao da su se Rusi sada uverili u to da između njih i Francuza nikad nije bilo ljubavi, pa ni sada kad je na vlasti Emanuel Makron.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je napad na Belgorod kasetnom municijom ‘samoodbrana’. Ološ. Kopilad. Nakaze – istakao je Medvedev.

Tako teške reči ruski zvaničnik je uputio Francuzima nakon što je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje u sredu saopštilo da je Ukrajina napadom na Belgorod delovala u samoodbrani, te da je Rusija država agresor i da je samim tim odgovorna za sve „ljudske tragedije koje prate sukob“.

RATUJTE ZA MAJKU RUSIJU I OSLOBODITE SVET: PUTIN pozvao STRANCE da se priključe RUSKOJ ARMIJI – evo koja je nagrada!

To je bio i zvaničan stav Evropske unije, koja je, umesto da osudi ubistvo civila, u potpunosti podržala Kijev.

Uopšteno govoreći, Ukrajina ima zakonsko pravo da se brani. Kad je reč o konkretnom incidentu u Belgorodu, nijedna informacija koja dolazi iz Rusije ne može se smatrati pouzdanom – izjavio je portparol EU za spoljnu politiku Peter Stano.

Iako snage odane Kijevu već mesecima napadaju pogranične oblasti Rusije, udar na Belgorod, koji se dogodio pred Novu godinu 30. decembra, bio je najgori te vrste od početka sukoba u februaru 2022. Ukrajinska artiljerija je tada, koristeći zabranjenu kasetnu municiju, gađala civile na centralnom trgu Belgoroda i ubila najmanje 25 ljudi, a ranila više od 100.

Moskva je nakon toga optužila SAD i Veliku Britaniju da pomažu u planiranju napada i odgovorila masivnim udarima dronovima i raketama na objekte ukrajinske vojne industrije, radionice i skladišta municije u Kijevu i Harkovu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter