Izvor: tass
12.03.2024 u 17:25
0

ONI KAŽU DA NE ŽELE: Vašington poriče navode da se žestoko meša u izbore u Rusiji

Izvor iz Bele kuće nazvao je ove optužbe „kategorički lažnim“ i „ništa više od propagande“

Američka administracija poriče da planira da pokuša da se meša u predsedničke izbore u Rusiji, prenose ruske i američke agencije pozivajući se na portparola Bele kuće.

DRAMA U RUSIJI: Masovni ukrajinski napad dronovima izazvao je požar na objektima u oblastima Nižnji Novgorod i Orel saopštilo rusko ministarstvo odbrane

Pres-služba Ruske spoljne obaveštajne službe FSB saopštila je u juče da SAD, preko vodećih IT stručnjaka, planiraju da izvrše sajber napade na sistem daljinskog elektronskog glasanja na ruskim predsedničkim izborima. Spoljna obaveštajna služba je dodala da se po nalogu Vašingtona preko opozicionih internet resursa kruže pozivi građanima Rusije da ignorišu izbore.

A gencije citiraju izvor iz Bele kuće koji je ove optužbe nazvao „kategorički lažnim“ i „ništa drugo do propaganda“.

Savet federacije Rusije, ili gornji dom parlamenta, zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. Glasanje će se održati tri dana – 15., 16. i 17. marta. Tako će to biti prvi trodnevni izbori za ruskog predsednika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter