Izvor: BSC Happy
28.02.2023 u 09:55
0

ORBAN ZABRINUT: „Cela Evropa klizi u rat korak po korak“

Mađarska vlada je zabrinuta zbog isporuke oružja Ukrajini i plaši se da bi neke od zemalja EU mogle tamo poslati svoje trupe, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

On je izrazio ozbiljnu zabrinutost i rekao da cela Evropa klizi u rat korak po korak dok zemlje EU šalju tenkove u Ukrajinu i gledaju da je snabdevaju borbenim avionima.

– Ako se stvari ovako nastave, biće onih koji će možda želeti da pošalju trupe u Ukrajinu, rekao je on na otvaranju prolećnog zasedanja mađarskog parlamenta.

Viktor Orban ponovo „trn u oku“ Evropske unije: „Mađarska podržava kineski mirovni plan za Ukrajinu!“

On je istakao da njegova vlada insistira na rešavanju ukrajinskog sukoba mirnim sredstvima i pozvao poslanike da zastupaju ovu poziciju.

Oni žele da nas uvuku u ovaj rat, ali ja vas pozivam da ne popuštate pred provokacijama, rekao je Orban.

– Potreban nam je prekid vatre, potrebni su nam mirovni pregovori. Zato Mađarska insistira na miru na svim međunarodnim forumima, rekao je on i dodao da iz tog razloga Mađarska podržava kineski mirovni plan za Ukrajinu.

On je ponovio da je i dalje protiv antiruskih sankcija Evropske unije, posebno u energetskom sektoru.

On je podsetio da su ograničenja u snabdevanju gorivom izazvala dramatičan rast cena i da je potrošnja Mađarske na energente porasla za deset milijardi evra 2022. godine.

– Brisel je sankcijama uzeo ovaj novac iz džepova Mađara, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter