Izvor: BSC Happy
28.02.2023 u 10:22
0

POMOĆ STIŽE SA SVIH STRANA: Siriji od sedmog februara isporučeno 200 aviona humanitarne pomoći

Skoro 200 aviona sa humanitarnom pomoći stiglo je od 7. februara u Siriju koja je pogođena razornim zemljotresom. Više od 70 je sletelo i istovareno u rusku vazdušnu bazu Hmejmim, rekao je Oleg Gurinov, zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji.

– Humanitarna pomoć drugih zemalja i dalje stiže uz pomoć ruske grupe snaga u okviru međunarodne saradnje. Tako je juče u Siriju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stiglo šest teretnih aviona, od kojih su tri sletela u vazdušnu bazu Hmejmim.

EKSKLUZIVNO SIRIJA JE VEĆ 20 DANA BEZ NAFTE: Amerikanci blokiraju iranske tankere s naftom kod Sueckog kanala, Damask očajan

U Siriju je od 7. februara stiglo čak 198 aviona sa humanitarnom pomoći iz 19 stranih zemalja, od kojih su 73 sletela i istovarena u rusku vazdušnu bazu, rekao je on i dodao da je podeljeno više od 283 tone humanitarne pomoći. među ljudima.

Prema rečima Gurinova, ruski i beloruski lekari nastavljaju da pružaju medicinske usluge Sirijcima povređenim u razornom zemljotresu u poljskoj bolnici.

Više od 1.400 ljudi dobilo je medicinsku pomoć od 17. februara.

Dva snažna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali potresla su tursku provinciju Kahramanmaras, koja se nalazi na jugoistoku zemlje. Potresi, praćeni stotinama naknadnih potresa, osetili su se u deset provincija, kao i u susednim zemljama, uključujući i Siriju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter