Izvor: Tanjug
14.07.2023 u 10:51
3

ORBAN NEMA DILEMU: „Rat bi mogao odmah da se prekine, ali Zapad želi da se sukob nastavi“

 Mađarski premijer Viktor Orban je danas izjavio da će rat u Ukrajini biti razvučen jer Zapad želi da se sukob nastavi, dodavši da bi Sjedinjene Američke Države mogle odmah da prekinu rat.

„Ako bi SAD rekle da žele mir i da rat mora da se zaustavi, da mora da dođe do prekida vatre i da moraju da otpočnu pregovori, to bi se dogodilo sledećeg dana.

Odgovor na pitanje zašto Amerikanci to ne žele, nismo dobili ni na samitu NATO-a u Vilnjusu“, rekao je Orban.

On je dodao da „niko ne zna zašto se to ne dešava“.

„EVROPA BI IMALA STOTINE HILJADA MIGRANATA VIŠE DA NIJE SRBIJE I MAĐARSKE“: ORBAN osuo paljbu po EU i zahvalio PREDSEDNIKU VUČIĆU

„Ukrajina je već izgubila suverenitet, nema novca, nema odbrambenu industriju i nema mogućnosti za proizvodnju vojne opreme“, istakao je Orban.

Mađarski premijer je naveo da je i dalje ogroman broj onih koji podržavaju rat, kao i da „jedva da iko koristi glas mira“.

„Moramo da budemo spremni za to da rat i sankcije neće nestati iz naših života“, rekao je Orban.

Govoreći o članstvu Ukrajine u NATO, premijer Mađarske je poručio da bi pridruživanje Kijeva dovelo do trećeg svetskog rata.

„Ako bismo uradili ono što ukrajinski predsednik traži, bili bismo u trećem svetskom ratu“, rekao je Orban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “ORBAN NEMA DILEMU: „Rat bi mogao odmah da se prekine, ali Zapad želi da se sukob nastavi“”

  1. Jedini pravi pametan i razuman lider u Evropi svi drugi nisu normalni jer zele i podrzavaju rat neznam sta se desava sa ljudskim rodom ako tako mogu nazvati sve nas na ovoj planeti

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter