Izvor: Tanjug
16.02.2023 u 14:20
0

OSTACI RAKETE PRONAĐENI U MOLDAVIJI NA NJIVI: Četvrti incident sa projektilom!

MUP Moldavije doneo je odluku o zaštiti zone gde je pala krstareća raketa, a na teren su upućene i kontradiverzione ekipe, kao i dežurni istražni tužilac okruga Brićeni.

Ostaci nepoznatog projektila pronađeni su na severu Moldavije u zoni sektora koji pokriva granična policija Larga, okrug Brićeni na granici sa Ukrajinom.

DA LI SU OVO DVA GLAVNA RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOLDAVIJA ZATVORILA VAZDUŠNI PROSTOR? Naredba će biti na snazi do 16. februara!

Kako je saopštio MUP Moldavije u pitanju su ostaci projektila od ruskih vazdušnih udara. Za sad nije saopšteno kome pripada projektil i da li je u pitanju krstareća raketa tipa Kalibr ili PVO raketa od raketnog sistema S-300 sa kojim raspolaže ukrajinska vojska.

MUP Moldavije doneo je odluku o zaštiti zone gde je pala krstareća raketa, a na teren su upućene i kontradiverzione ekipe, kao i dežurni istražni tužilac okruga Brićeni.

Ovo je inače četvrti slučaj da ruska krstareća raketa padne na teritoriju Moldavije. Kao i u prethodnim slučajevima i ovaj put preduzete su sve mere zaštite stanovištva i njihove imovine.

Za sada nije poznato da li je raketa pala prilikom jutrošnjeg napada ili 10. februara.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter