Izvor: BSC HAPPY/SPUTNJIK
26.01.2024 u 04:35
0

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE U SAVETU BEZBEDNOSTI! Obaranje Il-76 namerni i smišljeni ZLOČIN Kijeva

Svi podaci o incidentu sa Il-76 ukazuju na to da je reč o namernom i smišljenom zločinu Kijeva, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ukrajinsko rukovodstvo je dobro znalo o maršruti i načinu transporta vojnika do mesta unapred dogovorene razmene – naglasio je Poljanski.

Poljanski je istakao da je Rusija ogorčena odbijanjem međunarodnih organizacija da osude incident sa obaranjem ruskog vojnog aviona.

Poljanski je takođe dodao da je Rusija razočarana što Pariz, koji predsedava Savetom bezbednosti UN, nije zakazao hitno zatraženu sednicu Saveta bezbednosti o incidentu sa Il-76 za sredu, već ga održava u četvrtak.

Žao nam je što ste se obavezali da umesto nas utvrdite da li je sastanak hitan ili ne. Veoma smo razočarani francuskom odlukom. Tražimo od vas da se oduprete pritiscima na vas u okviru NATO solidarnosti i ne stavljate interese NATO-a i Kijeva iznad svojih odgovornosti kao predsedavajućeg –  rekao je Poljanski.

RUSIJA SE RADUJE, BRAVO: Putin saopštio fantastične vesti

Rusija je zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN u vezi sa oborenim Il-76 za sredu u 23 po moskovskom vremenu. Međutim, predstavnik Francuske koji predsedava Savetom zakazao je sednicu tek za petak u 1 čas po moskovskom vremenu.

Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika i svi su poginuli. Istražni komitet Rusije saopštio je da prvi rezultati istrage pada aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti ukazuju na to da je letelica gađana protivvazdušnom raketom sa teritorije Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter