Izvor: Kurir.rs
09.02.2023 u 11:30
0

„OVE TRI ZEMLJE SU GLAVNI ČUVARI UKRAJINSKIH LEĐA“: Zna se ko je oduvek bio protiv Rusije, ali Kijev ne može da pobedi!

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je da će Vašington biti uz Ukrajinu u borbi protiv Rusije "koliko god bude potrebno".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se juče sa britanskim kraljem Čarlsom u Bakingemskoj palati. London je bio prva stanica Zelenskog na njegovom tek drugom putovanju u inostranstvo otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara, nakon posete Vašingtonu u decembru.

ZELENSKI U PARIZU: Ukrajina zna kako da ostane jaka, trebaju nam avioni i teško naoružanje! (VIDEO, FOTO)

Nemački kancelar Olaf Šolc demantovao je navode ruskog predsednika Vladimira Putina da snabdevanje Ukrajine nemačkim tenkovima ugrožava rusku bezbednost.

Doktor Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu i Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju gostovali  razgovarali su tokom medijskog istupanja o sukobu u Ukrajini.

Veliku Britaniju, SAD i Poljsku Petrović je nazvao prvom grupom zemalja koje čuvaju leđa Ukrajini.

– Rusija ima odlučujuću prednost. Ukrajina nema više od 20 miliona stanovnika, ekonomski je ruinirana, nema više kapaciteta, ovo je jedno iznurivanje Ukrajine koje politikom sporovodi London i duboka država – započeo je Petrović i podsetio na istoriju:

– U Londonu postoji alternativna politika. Tamo je stara dijagonala. Velika Britanija forsira u Evropi ravnotežu snaga, ali je uvek protiv Rusije! Čak je i Čerčil uvek bio protiv Rusije! Jedino je Jeljcinova Rusija bila idealna, jer je bila slaba – rekao je on i zaključio da uprkos svoj pomoći Ukrajini ona ne može da izađe iz rata kao pobednik.

Miletić je donekle bio saglasan sa sagovornikom, bar kada su posledice dugotrajnog rata u pitanju.

– Sukob u Ukrajini može da eskalira i da se proširi na druge zemlje. Može doći do pomeranja fronta malo istočnije, da bi se pomerio balans moći. Saosećajnost prema Ukrajini umanjuje taj strah od nastavka sukoba sa Rusijom – rekao je Miletić.

Petrović je nazvao Rusiju opasnom jer je Evroazijska sila, a Ameriku nespretnom.

Anglosaksonske sile vide u Rusiji protivnika za svetsku moć, vide je i u Kini, ali Rusija je opasnija, jer je evroazijska sila. Amerika vrlo nespretno igra kad je Kina u pitanju – rekao je Petrović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter