Izvor:
02.01.2024 u 18:38
0

Ovo je lider Hamasa koji je ubijen u eksploziji u Bejrutu: Upravljao vojnim operacijama na Zapadnoj obali, snimak poslednjeg obraćanja

Hamas je potvrdio smrt zamenika šefa političkog biroa Saleha al-Arourija u eksploziji južno od Bejruta.

SNAŽNA EKSPLOZIJA U BEJRUTU: Izraelski dron pogodio sedište Hamasa, četvoro mrtvih

Al-Arouri je bio poznat kao čovek koji je duboko umešan u Hamasove vojne poslove.

Sa sedištem u Libanu, al-Arouri (57) bio je zamenik šefa političkog biroa terorističke grupe i smatran je vođom Hamasovog vojnog krila na Zapadnoj obali.

Izraelski zvaničnici veruju da je al-Arouri takođe pomogao u planiranju otmice i ubistva trojice izraelskih tinejdžera u junu 2014. kao i brojnih drugih napada na Izrael. Odslužio je nekoliko kazni u izraelskim zatvorima, a pušten je u martu 2010.

People search for survivors inside an apartment following a massive explosion in the southern suburb of Beirut, Lebanon, Tuesday, Jan. 2, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Preselio se u Istanbul, ali je bio primoran da se ponovo preseli kada je Izrael popravio veze s Turskom, koje su prekinute zbog napada IDF-a na flotu koja je krenula ka Gazi i u kojoj je stradalo devet turskih državljana.

Nakon što je proveo neko vreme u Siriji, al-Arouri se na kraju preselio u Bejrut. Odatle upravlja Hamasovim vojnim operacijama na Zapadnoj obali, podstičući terorističke aktivnosti i dogovarajući transfer sredstava za plaćanje terorističkih napada.

On je takođe bio jedan od zvaničnika Hamasa koji je najviše povezan s Iranom i terorističkom grupom Hezbolah u Libanu.


Tamo je al-Arouri osnovao lokalne snage Hamasa od aktivista u libanonskim izbegličkim kampovima. Grupa ima vojnu obuku i raketni arsenal, iako ne u istoj meri kao Hezbolah

Izraelski dron udario je u danas u kancelariju Hamasa u južnom predgrađu glavnog grada Libana Bejruta, ubivši četiri osobe, javila je libanonska državna novinska agencija.

 

U snimku koji9 sledi je poslednje obraćanje pre napada objavljeno danas

 

Šaljemo pozdrave svoj našoj braći borcima koji se bore za prošrenje islamske države , šaljemo pozdrave i svim mučenicima stradalim u vojnim borbama u Libanu (Hezbolah). Jemenu Asnar al Alah, I Iranu Iranski pokret otpora.

Prema najavama on je danas stradao u napadu Izraela na Bejrut.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter