Izvor: BSC HAPPY/KURIR
26.11.2023 u 22:09
0

PALA MOĆNA UKRAJINSKA TVRĐAVA? Ruske snage probile front kod Avdijevke – OFANZIVA U PUNOM JEKU! (VIDEO)

Pripadnici ruskih snaga osvojili su prema nezvaničnim informacijama strateški važnu industrijsku zonu u Avdijivki!

Vojni blogeri prenose da je industrijska zona, koja se nalazi u jugoistočnom delu grada, prešla pod kontrolu ruske vojske. Industrijska zona je predstavljala prvu liniju ukrajinske odbrane, tokom prethodnih godina pretvorena je u svojevrsnu tvrđavu, a nalazi se na brdu što će ruskim snagama dati izvesnu prednost u narednim borbama.

Institut za proučavanje rata iz Vašingtona takođe je potvrdio da su ruske snage nastavile svoju ofanzivu u blizini Avdijivke i da su postigle određeni napredak. Navode da se na snimcima od petka vidi napredak Rusa kod naselja Krasnohorivka koje je udaljeno samo sedam kilometara od Avdijivke.

„DIREKTAN DOGOVOR RUSIJE I HAMASA“: Zaharova o oslobađanju ruskog državljanina van spiska za razmenu

Ruski izvori navode da su njihove snage napredovale i blizu železničke stanice Jasinovata-2 jugoistočno od grada, zatim u blizini naselja Kamianka, koje se nalazi pet kilometara severoistočno od Avdijivke, ali i fabrike koksa i hemikalija.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da su ukrajinske snage odbile ruske kopnene napade istočno i južno od sela Novokalinove i u blizini naselja Novobahmutivka, Stepove, Severne, Pervomajske…

Oleksandr Štupun, portparol ukrajinskih snaga Tavrija, izjavio je da je ruska vojska smanjila intenzitet vazdušnih napada i broj oklopnih vozila koja deluju u području Avdijivke dok još sprovodi pešadijske napade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter