Izvor: Afera
16.09.2023 u 13:28
0

PATRUŠEV UPOZORIO: Čovečanstvo je u prelomnom periodu, novoj eri svetske istorije

Za veći deo čovečanstva, koji nije saglasan da bude „hrana parazitskom Zapadu“, važno je da se ujedini i konačno oslobodi uticaja zapadnog neokolonijalizma, smatra on.

„PREGOVARAĆU O UKRAJINI“: Tramp lajkovao ono što je Putin rekao o njemu

„Čovečanstvo je u prelomnom periodu, novoj eri svetske istorije. Ne radi se samo o promeni svetskog poretka, preformatiranju sistema međunarodnih odnosa, evoluciji doktrina i vrednosti koje su temelj arhitekture sveta. Danas se odvijaju korenite, tektonske promene“, konstatovao je Patrušev

Prema njegovim rečima, baziranje na antihumanističkim, otvoreno mizantropskim idejama odavno je postalo vizitkarta zapadnoevropskih i američkih elita, a neprijateljima, koji podležu „prevaspitavanju“ svim metodama, uključujućim silom, automatski se proglašavaju sve države i narodi koji ne žele da slede te pogrešne ideje, već se drže svog puta i brane ga.

Patrušev je ocenio da konačni slom trenutno doživljava zapadnocentrični kolonijalni svetski poredak koji je začet još u vreme krstaških pohoda, a formiran je u vreme velikih geografskih otkrića.

U cilju globalne dominacije Zapad direktno koristi direktan vojni uticaj, pretnju primenom sile, ‘privatizaciju’ elita, ‘obojene revolucije’, ohrabruje terorizam i ekstremizam“, podsetio je sekretar.

Glavni uzrok, dodao je, savremenih migracionih kriza takođe su postali sukobi koje je isprovocirao Zapad i njihova viševekovna predatorska politika prema državama Bliskog istoka, Azije, Afrike i Latinske Amerike.

Centar ekonomske aktivnosti premestio se sa globalnog Zapada na zemlje koje su do sada nazivane zemljama u razvoju, a koje su po obimu proizvodnje, razmerama investicija, tempu tehnološkog progresa i porastu kvaliteta života stanovništva već prevazišle SAD i Evropu“, naglasio je Patrušev. On je istakao da značajan deo Evroazije, Kine, Indije, jugoistočne Azije, Latinske Amerike, Afrika i arapske zemlje predstavlja polove budućeg svetskog poretka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter