Izvor: Sputnik Srbija
01.06.2022 u 21:23
0

PEKING POSLAO NOVO UPOZORENUJE SAD: Raspoređeni ratni avioni i brodovi oko Tajvana

Kina je rasporedila ratne avione i ratne brodove u blizini Tajvana kao demonstraciju sile, nedelju dana nakon što je američki predsednik Džozef Bajden obećao da će braniti ovo ostrvo.

Peking je sproveo zajedničku bezbednosnu proveru borbene gotovosti koja uključuje više službi i naoružanja u vodama i vazdušnom prostoru oko ostrva Tajvan“, izjavio je danas stariji pukovnik Ši Ji, portparol komande istočnog krila Kineske narodne oslobodilačke armije (PLA), prenosi RT.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ši je dodao da je manevar bio odgovor na „dosluh“ između SAD i „snaga za nezavisnost Tajvana“.

Rekao je da bi podrška Vašingtona vlastima u Tajpeju „dovela Tajvan u opasnu situaciju i izazvala ozbiljne posledice“.

Ši je rekao da se kineska vojska obučava da odlučno osujeti bilo kakvo mešanje spoljnih snaga i pokušaje secesije u Tajvanu.

LAVROV: Kijevski režim prevazilazi sve granice pristojnosti! Neki političari u EU su spremni na BEZUMLJE kako bi zadovoljili svoje LIČNE AMBICIJE!

Tajvansko ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedeljak da je 30 kineskih ratnih aviona letelo blizu ostrva istog dana kada je američka delegacija predvođena senatorkom Tami Dakvort stigla u Tajpej.

Kineski državni list „Global Tajms“ je u međuvremenu izvestio da je letelica trenirala „zauzimanje nadmoći u vazduhu i vazdušne udare“.

Tajvanski predsednik Caj Ingven rekla je da Tajpej traži bližu saradnju sa Vašingtonom po pitanju bezbednosti. Ona je dodala da Pentagon „proaktivno“ planira partnerstvo između Nacionalne garde SAD i odbrambenih snaga Tajvana.

SAD i Kina optužuju jedna drugu za podsticanje vojnih tenzija zbog Tajvana i u regionu Južnog kineskog mora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter