Izvor: novosti/ria.ru
31.10.2022 u 21:43
0

PENTAGON SAOPŠTIO: Dve instalacije NASAMS biće predate Kijevu čim završe obuku ukrajinske vojske!

Sistemi PVO NASAMS još nisu predati Ukrajini, oni će biti isporučeni „u bliskoj budućnosti“, saopštio je Pentagon.

– Dve instalacije NASAMS biće predate Ukrajini u bliskoj budućnosti – rekao je novinarima visoki predstavnik odeljenja. On je naglasio da je planirano da se u narednom periodu prenese još šest instalacija. Ukrajini je predato ukupno 1.400 projektila Stinger, rekao je izvor.

UN SAOPŠTILE: Nijedan ukrajinski brod nije prolazio kroz sigurnosni koridor kada su u Sevastopolju prijavljeni napadi!

Ranije je američki proizvođač oružja Rajteon Tehnolodžis izjavio da se u Ukrajini već razmeštaju dva sistema PVO NASAMS, uz napomenu da je vlada SAD odobrila slanje samo NASAMS u Ukrajinu, ali ne i PVO sistema Patriot, iako se pregovori o njima redovno vode. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je prošlog petka da je „nova protivvazdušna odbrambena oprema već stigla u prestonicu“.

U petak je predstavnik Pentagona rekao novinarima da će SAD predati komplekse NASAMS Ukrajini čim završe obuku ukrajinske vojske. Šef američkog Stejt departmenta Entoni Blinken rekao je da SAD rade na isporuci dva sistema PVO NASAMS Ukrajini u novembru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Šef Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je istakao da bi svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu bio legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije je saopštilo da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov je primetio da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter