Izvor: Tanjug
14.12.2022 u 07:12
0

PESKOV ODGOVORIO MAKRONU: U nuklearnoj elektrani Zaporožje nema i nikada nije bilo teškog naoružanja!

U nuklearnoj elektrani Zaporožje nema i nikada nije bilo teškog naoružanja, a inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u tamošnjoj misiji to mogu da potvrde, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući opasku francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je rekao da postoji dogovor o uklanjanju teškog naoružanja iz nuklearke u Zaporožju, Peskov je podsetio na reči predsednika Rusije Vladimira Putina da nikada nije bilo i nema teškog naoružanja u nuklearki.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Peskov je istakao da to mogu da potvrde i zaposleni u IAEA koji su tamo danonoćno. Portparol Kremlja je pohvalio saradnju sa IAEA i rekao da će Rusija uložiti napore da se ona nastavi.

Makron je ranije danas rekao da se trenutno razgovara o konkretnim koracima za uklanjanje teškog naoružanja iz nuklearke u Zaporožju.

“Narednih nekoliko nedelja biće odlučujuće u tom pogledu za pomoć u zaštiti nuklearne elektrane“, izjavio je francuski lider uoči otvaranja konferencije o pomoći Ukrajini.

Dmitrij Poljanski najavio nastavak specijalne vojne operacije: Rusija je želela da se ciljevi tekuće vojne operacije ostvare mirnim putem!

Makron je istakao da je cilj demilitarizovanje zone oko nuklearke. Generalni direktor IAEA Rafael Grosi razgovarao je o uspostavljanju bezbednosne zone u nuklearki i sledećoj misiji agencije na sastanku u Parizu sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigalom.

Nuklearna elektrana Zaporožje koja se nalazi u gradu Energodaru najveća je u Evropi, a od kraja februara je pod kontrolom ruske vojske. Misija IAEA na čelu sa Grosijem posetila je nuklearku početkom septembra, a osoblje agencije ostalo je u ulozi posmatrača. IAEA je pozvala na stvaranje bezbednosne zone oko nuklearke da bi se sprečile vanredne situacije zbog oružanih sukoba, preneo je TASS.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter