Izvor: Happy BSC
13.12.2022 u 21:55
0

„Dobili smo nezvaničnu informaciju iz SAD da će raketni sistemi „Patriot“ biti isporučeni Ukrajini ukoliko to Ministarstvo odbrane SAD dozvoli“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 293. dan rata u Ukrajini

O temama povezanim sa sukobom u Ukrajini govorili su naši gosti: Branko Lukić – advokat, Đuro Bilbija – portal „Fakti“ i Vladimir Kokanović – „Srbi u Sloveniji“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Svedoci smo oprečnih informacija i dezinformacija koje nam stižu. Vrlo je važna bila poruka Angele Merekel koja je stigla pre nekoliko dana. Tako da će zapravo ona poslužiti Rusiji da bude opreznija kada su i sami pregovori u pitanju. Sigurno je da će se voditi računa da ti pregovori, ako do njih i dođe, ako se to pitanje potegne, sigurno je da neće dozvoliti gubljenje vremena. U prethodna dva dana svedoci smo velikog broja informacija koje nam stiužu iz Evropske unije i SAD – rekao je Kokanović i dodao:

– Evidentno je i svedoci smo toga da je Rusija krenula u žestoku ofanzivu, sa druge strane situacija nije onakva kakvom se Ukrajina i NATO nadao svedoči na kraju i velika medijska ofanziva od strane SAD. Imali smo izjavu stalnog predstavnika sad pri NATO, da većina zemalja Evropske unije ne raspolaže sa dovoljnim brojem naoružanja kako bi svoje zemlje branili i poziva vojnu industriju da pomogne svojim zemljama. Imali smo i izjavu Volodimira Zelenskog koji postavlja ultimatume, do Božića, sada već i on prolongira i postavlja ultimatume Rusiji. Stvari nisu onoliko povoljne, vidi se postoji blaža retorika od strane NATO u Ukrajini i celog Zapada.

– Dobili smo nezvaničnu informaciju iz SAD da će celokupni raketni sistemi „Patriot“ biti isporučeni Ukrajini ukoliko to Ministarstvo odbrane SAD dozvoli. To su sofisticirani raketni sistemi dugogo dometa i za njih je neophodna velika logistika kako bi bili dopremljeni i veliki broj tehničara koji bi morao da dođe da raspolaže sa njima. Ukrajinci nisu obučavani za rad na takvim sistemima – izjavio je Kokanović i nastavio:

– Imamo i informaciju koja je donekle potvrđena, da se razmatra od strane Slovačke dostavljanje 11 migova-29 Ukrajini. Dakle imamo informacije različitog kalibra i nivoa, u slučaju da do eventualnih pregovora ne dođe. Verujem da bi i Rusija pozitivno odreagovala na mogućnost za pregovore ali kako će to ići, videćemo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

–  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter