Izvor: Tanjug
15.05.2023 u 13:47
0

TURSKA ĆE POBEDITI: Peskov poslao podršku savezniku

Turska je jaka suverena država koja može da obezbedi transparentnost izbora i spreči nezakonite radnje, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Na pitanje da prokomentariše pitanje rizika od antivladinih nemira u Turskoj, koje su pokrenule SAD, Peskov je rekao da u Turskoj vlada zrela demokratija i da je to zemlja sposobna da održi transparentne i demokratske izbore.

Peskov je istakao da Rusija sa velikim interesovanjem prati vesti koje stižu iz Turske, gde su u nedelju održani predsednički i parlamentarni izbori.

Portparol Kremlja je naglasio da Rusija poštuje i da će poštovati izbor turskog naroda.

PRIGOŽIN ZABIO NOŽ U LEĐA PUTINU: „Otkriću gde će ruske trupe da napadnu!“

– Ali u svakom slučaju očekujemo da će se naša saradnja nastaviti, produbiti i proširiti“, rekao je Peskov. On je ukazao da je saradnja Moskve i Ankare zaista obostrano korisna i u interesu naroda dve zemlje. Na osnovu 99,38 odsto prebrojanih glasova na predsedničkim izborima u Turskoj, aktuelni predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio je 49,42 odsto glasova, izjavio je danas predsednik Visokog izbornog odbora Ahmet Jener. Erdoganov rezultat biće, po svemu sudeći, manji od 50 odsto plus jedan glas koliko je potrebno za izbornu pobedu u prvom krugu, prenosi turska RTV Haber. Erdoganov glavni rival Kemal Kiličdaroglu osvojio je 44,95 odsto, trećeplasirani kandidat Sinan Ogan 5,2 odsto, a četvrti kandidat Muharem Indže 0,43 odsto glasova. Rezultati su pokazali da će novi predsednik Turske biti izabran u drugom krugu u kojem će se 28. maja nadmetati Erdogan i Kiličdaroglu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter