Izvor: Tanjug
04.02.2023 u 10:46
3

NEMAČKI TUŽILAC TVRDI: Prikupili smo dokaze o ratnim zločinima počinjenim u Ukrajini

Nemačka je počela da prikuplja dokaze u martu prošle godine za krivično gonjenje mogućih ratnih zločina.

Nemačka je prikupila dokaze o ratnim zločinima počinjenim u Ukrajini, izjavio je danas nemački državni tužilac Peter Frank. Frank je ocenio da je potreban sudski proces na međunarodnom nivou za ratne zločine u Ukrajini.

– Trenutno smo, na primer, fokusirani na masovna ubistva u Buči i napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu – rekao je Frank u intervjuu za „Velt am zontag“.

On kaže da je Nemačka počela da prikuplja dokaze u martu prošle godine za krivično gonjenje mogućih ratnih zločina, uključujući intervjuisanje ukrajinskih izbeglica i procenjujući javno dostupne informacije.

KIJEV U BLIŽOJ BUDUĆNOSTI NEĆE OSVOJITI KRIM: Amerika nema dobre prognoze za Ukrajinu, očekuju ih teški dani

Nemački tužioci još ne istražuju eventualnu odgovornost konkretnih pojedinaca, rekao je Frank dodajući da se Nemačka sprema za eventualni kasniji sudski spor, u toj ili nekoj drugoj zemlji saveznici ili pred međunarodnim sudom.

Na pitanje kome bi trebalo da se sudi, nemački državni tužilac je rekao da treba da odgovaraju ruski državni lideri i oni koji sprovode odluke na najvišem vojnom nivou.

Ukrajina i njeni zapadni saveznici optužili su ruske snage da su počinile zločine u Buči ubrzo nakon početka napada prošlog februara, a Moskva je odbacila te optužbe, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija takođe negira da namerno gađa civilne ciljeve u Ukrajini. Ukrajina se zalaže za stvaranje specijalnog tribunala koji bi sudio ruskim vojnim i političkim liderima.

Međunarodni krivični sud pokrenuo je svoju istragu o navodnim zločinima protiv čovečnosti i ratnim zločinima nekoliko dana nakon početka napada Rusije na Ukrajinu, ali nema nadležnost za krivično gonjenje.

Predsednca Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je u četvrtak u Kijevu da bi međunarodni centar za procesuiranje zločina agresije na Ukrajinu trebalo da bude osnovan u Hagu.

Rusija je odbacila optužbe Kijeva i zapadnih zemalja da je počinila ratne zločine u Ukrajini i navodi da je pokrenula „specijalnu vojnu operaciju“ radi zaštite sopstvene bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NEMAČKI TUŽILAC TVRDI: Prikupili smo dokaze o ratnim zločinima počinjenim u Ukrajini”

  1. Зар има већих Злочинаца ,од Немаца и Нато Америчких Кукавица,јер окупирају Мале Земље,као Србију,они су Светски Паразит,који живе на туђ Рачун.

    1
    0
    Odgovori
  2. Нека Немачки Тужилац,прикупи доказе о Ратним Злочинима Немаца,почињеним,против Срба у Другом Светском Рату,када су за једног Немца убили 100недужних Срба.Ту је и Стрељање ђака у Крагујевцу,и у сваком куту наше Земље,и опет нам прете и нападају,и Косово и Метохију нашу Свету Земљу,ОТИМАЈУ.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter