Izvor: BSC Happy
28.04.2023 u 19:10
1

ŽELE DA OSLOBODE PUTINOVOG NEPRIJATELJA: Pismo upućeno Kremlju

Brojne poznate ličnosti, uključujući pisce i glumce, potpisale su otvoreno pismo u kojem pozivaju ruskog predsednika Vladimira Putina da oslobodi opozicionog političara Alekseja Navaljnog i da prekine ono što su nazvali njegovom torturom u zatvoru.

Među onima koji su apel potpisali su pisci dobitnici Nobelove nagrade Svetlana Aleksijevič, JM Coetzee, Herta Mueller, Orhan Pamuk, Olga Tokarczuk i Mario Vargas Llosa.

TREĆI SVETSKI RAT? Kina avionom ugrozila Tajvan

Navaljni, bivši advokat koji je postao poznat ismevanjem Putinove elite i optužbama za ogromnu korupciju, služi kaznu od ukupno 11-1/2 godine u kaznenoj koloniji zbog optužbi uključujući prevaru za koju kaže da su izmišljene da bi ga sprečio da izazove Putina, Kremlj odbacuje ideju.

Ruske vlasti kažu da su Navaljni i njegove pristalice ekstremisti sa vezama sa američkom obaveštajnom agencijom CIA koja namerava da pokuša da destabilizuje Rusiju.

Zabranili su njegovo kretanje, a sam Navaljni se suočava sa novim optužbama koje bi mu mogle dodati godine zatvorske kazne. Pristalice Navaljnog su sve više zabrinute za njegovo zdravlje poslednjih nedelja, govoreći da se plaše da bi mogao da umre u zatvoru.

Kažu da je patio od jakih bolova u stomaku i da je izgubio težinu. „Dosledno je vraćan u samicu, (i) stisnut u betonsku ćeliju veličine odgajivačnice za pse, bez ventilacije“, rekli su potpisnici pisma, među kojima su i plesač Mihail Barišnjikov, glumci Džud Lo i Benedikt Kamberbač i pisci Margaret Atvud, JK Rouling i Salman Ruždi.

TREĆI DAN ZAREDOM BOLEST NE POPUŠTA! Erdogan otkazao predizborni skup!

 – Zabranjene su posete rodbine i telefonski pozivi, otkazane su mu privilegije advokata i klijenta – 

Uprkos groznici, on mora da stoji ceo dan.“ Rekli su da dodaju svoj glas glasovima ruskih lekara koji su zatražili hitnu medicinsku pomoć za Navaljnog i glasovima ruskih advokata i regionalnih poslanika koji zahtevaju okončanje, kako su nazvali, Navaljnijevog „mučenja“. Kremlj je odbio da komentariše lečenje Navaljnog ili njegovo zdravstveno stanje, rekavši da je to stvar zatvorske službe koja je u prošlosti rekla da mu pruža svu neophodnu medicinsku negu. Navaljni je zaradio divljenje ruske različite opozicije jer se dobrovoljno vratio u Rusiju 2021. iz Nemačke, gde je lečen od onoga što su zapadni laboratorijski testovi pokazali da je pokušaj da se otruje nervnim agensom u Sibiru. Oglas · Listajte za nastavak Kremlj je negirao pokušaj da ga ubije i rekao da nema dokaza da je otrovan nervnim agensom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŽELE DA OSLOBODE PUTINOVOG NEPRIJATELJA: Pismo upućeno Kremlju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter