Izvor: NET.HR
10.09.2023 u 13:09
2

POBEDA KREMLJA: Zakazalo je oružje u koje je Kijev polagao velike nade Rusija pronašla način za ometanje moćnog američkog sistema

Stručnjaci veruju da ruski napredni sistem Krasuha 4 može čak da ometa signale američkih izviđačkih aviona, kao i NATO-ovog elektronskog sistema JSTAR.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini  traje više od godinu i po dana, ali do sada bez značajnijih pomaka.

BUGARI UPERILI RAKETE KA RUSIMA: STRAH od RUSKE INVAZIJE sa CRNOG MORA!?!

Iako je Vladimir Putin najavio da će „do kraja 2022. godine ruske snage biti u Kijevu ili blizu njega“, to se nije dogodilo, pošto je Kremlj značajno potcenio odlučnost ukrajinske odbrane, kao i odlučnost međunarodne zajednice da pomogne kako logistički tako i savremenim naoružanjem. Međutim ni to savremeno naouružanje koje zapad šalje u ukrajinu ne može da se suoči sa ruskim snagam

Rusi su doskočili HIMARS-u
Iako je Kijev polagao velike nade u američki PVO sistem HIMARS (M-142, High Mobiliti Artilleri Rocket Sistem), koji je među najsavremenijim u svetu, pokazalo se da Rusija ima svoj odgovor. Iako je HIMARS uspeo da obori desetine ruskih dronova i nekoliko aviona u Ukrajini, njegova preciznost je sve manja.

Naime, svi takvi sistemi se oslanjaju na GPS (satelitsko) navođenje kako bi precizno pogodili pokretne mete, poput dronova i aviona. U međuvremenu, Rusija je uspela da modifikuje svoj elektronski sistem za ometanje Krasukh tako da ometa signale sa satelita.

Iako Krasukha ne može da utiče na signal sa američkih satelita (GPS sistem od 24 satelita širom Zemlje prvobitno je koristila američka vojska), ali zato može da emituje signal „sličan“ GPS signalu, što „zbunjuje“ prijemnike u rakete HIMARS

Reč je o najnovijoj verziji Krasuha 4, koja može da vrši ometanje u tzv Ks i Ku-opseg frekvencija. Stručnjaci smatraju da ovaj napredni ruski sistem može čak da ometa signale američkih izviđačkih aviona (AVACS, Boeing E-3 Sentri) kao i NATO elektronskog sistema JSTAR (Joint Surveillance Target Attack Radar). Poznato je i da je ovaj sistem ometao američke helikoptere AH-64 u Siriji 2018. godine, a ukrajinske snage su uspele da zauzmu jedan sistem Krasuha 4 kod Kijeva sredinom prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POBEDA KREMLJA: Zakazalo je oružje u koje je Kijev polagao velike nade Rusija pronašla način za ometanje moćnog američkog sistema”

  1. Još se sećam slike onih kamenjarki iz AVAKSA zbog kojih su ginule desetine momaka po rovovima i položajima na Kosovu i drugde ,a one ,posle svog krvavog posla,odlaze na piće u Aviano ili po Evropi kao da su odradile šihtu !

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter