Izvor: HAPPBSC
24.03.2024 u 12:03
2

POČELA VELIKA PUTINOVA OSVETA:Ruski projektil uleteo u NATO zemlju

Dva dana nakon stravičnog terorističkog napada u Moskvi, u kom je ubijeno 133 ljudi, a ranjeno preko 100, Rusija je pokrenula veliki raketni napad na Kijev i Lavov. Kako se Lavov nalazi na samoj granici sa Ukrajinom, neki ruski projektili su završili i na teritoriji te zemlje, inače članice NATO-a, zbog čega je Poljska digla borbene avione. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da postoje informacije da su teroristi koji su izveli napad u Moskvi planirali da pobegnu preko Ukrajine, kao i da će svaka zemlja koja je imala veze sa teroristima biti kažnjena.

Napad na Kijev i Lavov

Rusija je danas izvela vazdušne udare na Kijev i region Lavova na zapadu Ukrajine, potvrdili su ukrajinski zvaničnici.

Zbog ruskih napada poljske oružane snage aktivirale su svoje ratno vazduhoplovstvo kako bi se osigurala bezbednost vazdušnog prostora u blizini granice.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na svom Telegram kanalu da je nakon ruskih vazdušnih udara došlo do nekoliko eksplozija, kao i da su ukrajinski PVO sistemu aktivno dejstvovali u odbijanju ruskog napada.

„Ukrajinskim PVO sistemima je uništeno desetak ruskih raketa iznad Kijeva i okoline“, izjavio je Sergej Popko, načelnik kijevske vojne administracije.

Prema njegovim rečima „pliminarne informacije ukazuju da nema žrtava ili veće materijalne štete“.

„Treće jutro ove nedelje, pred zoru, cela Ukrajina je bila pod vazdušnom uzbunom, a građanima je savetovano da se odu u skloništa“, objavila je rano jutros na svom Iks nalogu ambasadorka SAD u Kijevu Bridžit Brink.

Projektil ušao u Poljsku

Rano jutros jedan ruski balistički projektil je uleteo oko dva kilometra u vazdušni prostor Poljske, da bi nastavio svoj let prema cilju u Ukrajini, izjavio je portparol poljske vojske.

„Jedna od ruskih raketa je u 04.23 uletela u naš vazdušni prostor brzinom od skoro 800 kilometara na sat i letela je poljskim nebom oko dva kilometra“, izjavio je Jacek Goriševski i potvrdio da je meta ruske balističke rakete bio cilj na teritoriji Ukrajine.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (Ljublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru proveo 39 sekundi.

„Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija“, navodi se u Iks objavi oružanih snaga Poljske.

Putin: Teroristima bio obezbeđen prolaz kroz Ukrajinu

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se javnosti povodom terorističkog napada, kojeg je nazvao „krvavim i varvarskim“.

On je rekao da su teroristi krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen „prolaz“.

„Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde svaki detalj terorističkog napada u Krokusu. Sve ćemo ih identifikovati i kazniti. Niko neće moći da poseje otrovno seme razdora i razdora u multinacionalnom društvu“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je potvrdio da su četvorica napadača pronađena i privedena.

„Zločinci su hladnokrvno i smišljeno krenuli da ubijaju, da pucaju na naše građane, našu decu, kao što su to nekada činili nacisti kada su vršili masakre na okupiranim teritorijama. Planirali su da prirede egzekuciju, krvavi čin zastrašivanja“, rekao je Putin.

Kako je kazao, Rusija se suočava ne samo sa pažljivo, cinično planiranim terorističkim napadom, već sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom mirnih, bespomoćnih ljudi.

„Sada je najvažnije sprečiti one koji stoje iza terorističkog napada da počine nove zločine“, istakao je on.

Zbog ovih reči, analitičari smatraju da je moguća eskalacija rata u Ukrajini, što dokazuje jutrošnji napad na Kijev i Lavov.

Ukrajinski zvaničnici prethodnih dana demantuju da je njihova zemlja imala veze sa teroristima koji su izvršili pokolj u Moskvi, ali je ruski FSB ubeđen da su oni planirali beg preko teritorije Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POČELA VELIKA PUTINOVA OSVETA:Ruski projektil uleteo u NATO zemlju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter