Izvor:
24.03.2024 u 11:25
2

LAVROV ZNA ZAŠTO MAKRON PRETI: Želi da „ugodi“ Sjedinjenim Državama govoreći o slanju trupa u Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron, najavljujući moguće slanje trupa u Ukrajinu, nastoji da „ugodi” američkom rukovodstvu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u dokumentarnom filmu „Beograd”, posvećenom 25. godišnjici agresije NATO-a na Jugoslaviju. ministra spoljnih poslova objavljeni su na sajtu resora.

BOG JE ZATVORIO OČI NA UKRAJINU! POTPUNO UNIŠTENJE CELE ZEMLJE ZA 133 RUSA: Zaharova OSUDILA KIJEV za TERORISTIČKI napad

„Sada, ako uzmemo Makrona i njegovo insistiranje da je „moguće da pošaljemo kopnene trupe u Ukrajinu“ – ovde se više ne radi o „strateškoj autonomiji“, već da bi se „udovoljilo“ Sjedinjenim Državama, istovremeno da provocira saveznike u samoj Severnoatlantskoj alijansi“, primetio je on.

Ministar je rekao da aktuelni lideri evropskih zemalja nacionalne interese svojih zemalja ne smatraju prioritetom, podređujući ih „jedinstvenom kolektivnom zahtevu Zapada“.

„Evropa je potpuno pala pod Sjedinjene Države. Nema nezavisnosti. Svi Makronovi razgovori u poslednjih nekoliko godina, a on ih je periodično oživljavao u medijskom prostoru o stvaranju neke vrste „strateške autonomije“, sve se to pokazalo kao „zil“, dodao je Lavrov.
Pored toga, šef MIP-a je EU nazvao „zavađenom organizacijom“ u kojoj „nisu na prvom mestu nacionalni interesi njihovih naroda i država, već lični politički usko sebični planovi, težnje i intrige“.

Krajem februara Makron je rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.
Kasnije je političar, koji je zbog ovih izjava bio oštro kritikovan i od strane NATO saveznika i unutar zemlje, primetio da su sve njegove reči pažljivo razmotrene.

Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Kijevu .
Komentarišući reči francuskog predsednika o slanju trupa u Ukrajinu, Kremlj je rekao da će takav razvoj događaja neminovno dovesti do direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LAVROV ZNA ZAŠTO MAKRON PRETI: Želi da „ugodi“ Sjedinjenim Državama govoreći o slanju trupa u Ukrajinu”

  1. Pedofil Makron je americka toaletna daska WC solje pokazuje zube kao Napoleon. Steta je ako mu rusi poklone vaterpolo loptu jel moze da pliva u suvi bazen.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter