Izvor: Tanjug
24.03.2024 u 21:36
0

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE TERORISTA: Bezdušnim ubicama preti doživotna robija, prvooptuženi PRIZNAO KRIVICU (VIDEO)

Protiv dvojice optuženih u slučaju terorističkog napada na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi podignuta je zvanična optužnica i preti im doživotni zatvor.

Kako je za agenciju RIA Novosti saopštila pres-služba Basmanskog suda u Moskvi, Račabalizoda Saidakrami Murodali i Mirzoev Dalerjon Barotovič optuženi su da su izvršili teroristički napad koji je rezultirao smrću osoba koje su počinile organizovane grupe.

 

Maksimalna kazna za ovo delo je doživotni zatvor.

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar „Krokus siti“ u Moskvi porastao je na 137, saopštio je ranije danas ruski Istražni komitet. Dodaje se da je među poginulima i troje dece, preneo je TASS. Pored toga, broj povređenih porastao je na 180, od kojih su 142 osobe hospitalizovane.

„Uviđaj se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tela“, navodi se u saopštenju. Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru „Krokus siti“ u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Osumnjičeni za napad na Krokus siti hol Dalerjon Mirzoev je u potpunosti priznao krivicu, saopštila je pres-služba Moskovskog gradskog suda za RIA Novosti.

„Mirzoev je kao deo naoružane organizovane grupe učestvovao u pucanju na građane Ruske Federacije koji su bili prisutni u prostorijama zgrade Krokus siti hola. Nakon čega je optuženi zapalio zgradu Krokus siti hola. Mirzoev je priznao krivicu. u celosti“, rekao je sagovornik agencije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter