Izvor: mondo
07.04.2022 u 08:22
0

Poljska objavila upute građanima kako da se pripreme za rat

Knjižica sadrži informacije o tome kako se nositi kada ste pod raznim vrstama napada.

Poljska vlada je izdala vodič o tome kako da se pripremi i postupi tokom kriza, uključujući potencijalni rat i stranu okupaciju.

Knjižica sadrži informacije o tome kako se nositi kada ste pod raznim vrstama napada i šta spakovati kada ste primorani da pobegnete ili se sklonite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ljudima se savetuje da pripreme zalihe vode, hrane, lekova, baterija i baterijskih lampi u slučaju nestanka struje.

Vlada je rekla da treba da pripremi javnost za različite scenarije, ali poriče da objavljivanje preporuka ima bilo kakve veze sa ratom u Ukrajini.

Prethodni dokumenti su uključivali situacije kao što su poplave i jake zime.

Nema konkretnih informacija da Rusija planira napad na Poljsku ili da ga Poljska čeka, ali postoji bojazan da bi Rusija mogla da pokuša da proširi invaziju na susedne zemlje, prenose ukrajinski mediji.

Vodič koji ima 36 stranica, i koji je dostupan onlajn na sajtu RCB, sadrži praktične savete o dezinformacijama, sistemu sirena za vazdušni napad, skloništu i evakuaciji i situacijama sa taocima, kao i kako postupati u slučaju okupacije, pucnjave, eksplozije i hemijski, biološki ili nuklearni napadi.

Ako, na primer, vidite vojnike koji ne pripadaju poljskoj vojsci ili savezničkim snagama u vašoj oblasti, na primer, treba da ostanete mirni i da im se klonite puta gde god je to moguće, kao i da izbegavate da gledate u vojna vozila, da fotografišete ili da se svađate sa trupama.

U takvim situacijama vodič takođe savetuje nabavku vode, savetuje da se ne izlazi po mraku i predlaže nošenje odeće „neutralnih boja bez simbola ili amblema“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter