Izvor: ALO.RS
28.09.2023 u 18:13
0

POLJSKA RASKRINKALA UKRAJINU: Raketa koja je pala blizu granice ipak nije ruska

Generalni tužilac Poljske potvrdio je danas da je raketa, koja je u novembru 2022. godine pala na teritoriju republike i tako usmrtila dve osobe, zapravo, pripadala Ukrajini.

Istraga je došla do zaključka da je raketa bila ukrajinska iz sovjetskog perioda. Što se tiče mesta odakle je lansirana i kojoj konkretnoj vojnoj grupi je pripadala, to je bila ukrajinska raketa – rekao je državni tužilac Poljske Zbignjev Zebro.

NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA: Evo zašto je PUTIN ZAPOČEO SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU – preko ovoga NISU SMELI!

Takođe, on je poručio da Kijev nije želeo da sarađuje sa Moskvom po pitanju istrage, zbog čega, kako je rekao, „žali“, ali, ocenjuje, to nije bila odluka koju je donelo ukrajinsko tužilaštvo, već je ona „najverovatnije bila doneta na visokom političkom nivou“.

Podsetimo, pomenuta raketa prošle godine pala je u Poljskoj, u blizini granice sa Ukrajinom. Prvobitno je objavljeno da je raketa ruska, iako je Rusija to demantovala. Međutim, predsednik Poljske Andžej Duda kasnije je izjavio da za to nema nikakvih dokaza, dodajući da je raketa doletela iz pravca Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter