Izvor: KURIR.RS
22.09.2023 u 22:25
1

PONOVO GORE LEOPARDI: Ruska vojska uništila dva tenka i skladište municije

Ruska vojska uništila je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine i dva tenka „leopard“ u pravcu Kupjanska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Jedinice grupe snaga ‘Zapad’ su uz podršku avijacije i artiljerije porazile neprijatelja u oblastima Artjomovke u LNR, Sinkovke, Berestovoja i Ivanovke u oblasti Harkov. Gubici Oružanih snaga Ukrajine u tom pravcu iznose do 20 ukrajinskih vojnika, dva tenka ‘leopard’ i tri vozila“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ruski borci uništili su i skladište municije 113. brigade kopnene odbrane Oružanih snaga Ukrajine, artiljerijsku postavu „krab“ i nemačku samohodnu haubicu „PzH 2000“.

„U pravcu Krasnolimana, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 60 vojnika, tri oklopna vozila, dva kamioneta i dve haubice“, dodaje se.

U ministarstvu su naveli da su veštim dejstvima grupe „Centar“, vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom odbijena dva napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Grigorovke u DNR i šumskoj oblasti Serebrjanski.

„OPASNO JE KAKO LAŽE“: Zaharova oštro odbrusila Ursuli Fon der Lajen

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin izjavio je da situacija u Artjomovskom pravcu ostaje napeta, te da je sam grad meta haotičnog granatiranja ukrajinske vojske.

Takođe je dodao da su Oružane snage Ukrajine tokom proteklog dana u Krasnolimanskom pravcu preduzele niz akcija i pokušale da izvrše borveno izviđanje u više pravaca istovremeno.

„Međutim, ruska artiljerija je delimično potisnula protivnika na početne položaje, a bila je angažovana i vojna avijacija“, kazao je Pušilin.

Kako je dodao, situacija u Avdejevskom i Aarinskom pravcu prešla je u pozicione borbe sa ukrajinskom vojskom – strane intenzivno razmenjuju vatru.

Što se tiče severnog pravca, Pušilin je rekao da u pojedinim pravcima ukrajinska vojska koncentriše određene snage, konkretno jurišne jedinice, ali za sada ne preduzima akcije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PONOVO GORE LEOPARDI: Ruska vojska uništila dva tenka i skladište municije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter