Izvor: Tanjug
30.09.2023 u 20:08
0

PONOVO LETE NAKON DESET GODINA: Italija i Libija obnovile komercijalne letove

Italija i ratom razorena Libija danas su obnovile komercijalne letove po prvi put posle decenije, saopštile su libijske vlasti u Tripoliju.

Avion na letu MT522, libijskog prevoznika Medski ervejz, poleteo je sa međunarodnog aerodroma Mitiga u Tripoliju ka rimskom aerodromu Leonardo da Vinči-Fjumičino, naveli su zvaničnici libijskog aerodroma. Povratni let treba da sleti u Tripoli po podne, saopšteno je na međunarodnom aerodromu Mitiga.

ILON ZARATIO SA NEMAČKOM VLADOM: „Da li je javnost svesna da ovo ne može ovako, ti ljudi se bore za goli život zagrmeo milijarder“

Ubuduće između libijske i italijanske prestonice subotom i sredom će biti organizovan jedan povratni let, saopštio je aerodrom u Tripoliju. Vlada premijera Abdul-Hamida Dbeibaha u Tripoliju pohvalila se obnavljanjem letova, postavljajući fotografije na društvenim mrežama na kojima se vide putnici koji se ukrcavaju na let i zvaničnici kako slave.

Italija i druge zapadne zemlje zabranile su letove iz Libije pošto je ta naftom bogata nacija u Severnoj Africi potonula u haos nakon ubistva Moamera Gadafija 2011. godine.

Libija je imala direktne letove do susednog Egipta i Tunisa i pojedinih bliskoistočnih zemalja, kao što je Jordan. Vlada italijanske premijerke Đorđe Meloni u julu je ukinula 10-ogodišnju italijansku zabranu civilnog vazduhoplovstva sa Libijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter