Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 16:01
0

Portparol Stejt departmenta Ned Praj o ruskoj suspenziji učešća u novom START- u: “Nejasno je hoće li biti praktičnog uticaja!“

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da je uticaj ruske izjave da obustavlja pregovore o kontroli nuklearnog naoružanja nejasan, dok stav SAD o nuklearnom naoružanju ostaje nepromenjen.

SAD su ranije ove godine javno objavile da se Rusija ne ponaša u skladu sa ugovorom o novom START-u, rekao je, te da će Vašington gledati koje korake Moskva zapravo preduzima.

“Nejasno je hoće li biti praktičnog uticaja. Još nismo videli nijedan razlog da promenimo naš stav o nuklearnom naoružanju, kao ni naš strateški stav“, rekao je Prajs.

Dmitrij Medvedev oštar: „SAD su dobile ono što su zaslužile za svoju glupu antirusku politiku!“

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Rusija suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju – START, kao i da Ministarstvo odbrane i Rosatom treba da budu spremni da testiraju nuklearno oružje, ako to prethodno urade SAD.

Američki državi sekretar Entoni Blinken je tim povodom rekao da je ruska odluka neodgovorna, kao i da će SAD pažljivo posmatrati šta Moskva preduzima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter