Izvor: HAPPY BSC
05.12.2022 u 20:35
0

„Pravednost cilja koji Rusiju vodi u svojoj borbi dovešće i do konkretnih promena na frontu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o dešavanjima koja su obeležila 285. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici na ovu temu bili su: politikolog Ivana Stojanović, profesor filozofije prof. dr Boris Bratina i advokat Vladan Glišić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof. dr Boris Bratina smatra da će zima biti pravo vreme da ruska armija izvrši neko napredovanje.

„U današnje vreme čini mi se da je front ne samo ono što se tradicionalno smatralo frontom, nego vidim da mnoge kolege ističu prirodu rata kao proksi rat, kao hibridni rat… Pitanje je danas gde je ta linija fronta. Ako gledamo samo liniju fronta, vidimo da protekle tri nedelje dolaze, da kažemo ovako, pozitivne vesti, u smislu da ruska armija očegledno se sprema da probije taj front kod Donjecka. Mislim da je to najvažniji deo. Prethodno smo videli da su linije stabilizovane u Zaporožju, Hersonskoj oblasti… Tako da sada je početak te, kako su neki od vaših gostiju govorili, odlučujuće Bitke za Donbas. Nakon toga će se stvari dramatično promeniti. Ja mislim da će događaji poprimiti brži tok i dolazi napokon to vreme u kome očekujemo da ruska armija izvrši neko napredovanje, uprkos ovim američkim ili britanskim predviđanjima da će se preko zime nešto staloženije čekati proleće, kako bi se odigrale blitke. Znamo da se i u proleće ponovo pravi kaljuga i da će zima biti pravo vreme za ovu vrstu obračuna. Ja moram da kažem da je žao što se to događa između tako divna dva slovenska naroda ali bojim se da Rusija nije imala druge mogućnosti i pravednost cilja koji je vodi u svojoj borbi dovešće i do konkretnih promena na frontu“, izjavio je Bratina.

„Ukrajina je jedna velika kasapnica, jedna velika mašina za mlevenje mesa koja ne prestaje da radi“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Ivana Stojanović podsetila je na nedavne izjave Marije Zaharove povezane sa bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine.

„Imamo priliku da vidimo da se vodi jedan veliki medijski rat koji je u istoj ravni, kao i ovaj, po svojim posledicama. Marija Zaharova je nedavno odgovorila Viktoriji Nuland na to da se „na intervenciju Zapada Rusija nije odlučila da iskoristi nuklearno oružje“, što je nonsens, jer Rusija je u samom startu rekla da neće koristiti nuklearno oružje, i kritikovana je da uništava energetski sistem Ukrajine. Na to ih je Marija Zaharova dobro podsetila kako su oni, kako je Džejmi Šej, jedan od vodećih rukovodilaca NATO pakta svojevremeno 1999, kada su nas bombardovali, kako je rekao: „Mene ne interesuje kako će srpski narod da bude bez vode i struje, to neka reši predsednik Milošević. Kada predsednik Milošević reši da prihvati naše uslove mi ćemo tada prestati da bombardujemo i elektroprivredu i vodosnabdevanje“. ako se sećamo oni su preko 70 odsto uništili našeg elektrosnabdevanja.To su jedni dvostruki standardi koje mi živimo i vidimo i to je jedna politika sile koja se sprovodi od strane NATO pakta“, podseća Ivana Stojanović.

„Verujem da će se pre proleća napraviti jedna velika ruska dominacija u Ukrajini i da će nakon toga Zapad biti primoran da odustane“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Vladan Glišić izjavio je da delimična mobilizacija sprovedena u Rusiji je nešto što će dovesti do toga da se krene u oslobađanje onih delova koji su proglašeni delom Ruske Federacije.

„Mobilizacija koja je izvršena u Ruskoj Federaciji, taj delimični deo, je nešto što će dovesti do toga da se pojačaju ruske oružane snage na frontu i da se polako krene u taj proces koji je vrlo bitan, a to je oslobađanje onih delova koji su proglašeni delom Ruske Federacije. Pre bilo kakvih razgovora, pregovora taj deo mora da bude oslobođen i tu će biti naglasak. Naglasak je i zbog toga što je na tom delu u Donbasu fokusirana fokusirana cela priča najopasnijih i najjačih ukrajinskih trupa. To su trupe koje imaju ratno iskustvo od 2014. godine. To su trupe koje su prilično ideološki izgrađene kroz priču o jednom antiruskom narativu. To su trupe koje imaju pored ratnog iskustva dosta i naoružanja i bili su ustvari sve vreme fortifikacijski pripremane za ovo sada, tako da to je najtvrđi deo ukrajinske armije. Taj deo je na neki način vrsta propusta Ruske Federacije, što su dozvolili da se to desi. To je na kraju krajeva predsednik Putin i priznao u razgovoru sa majkama vojnika, da je trebao 2014. godine reagovati. Možda Rusija tada ne bi bila spremna za ovaj ekonomski rat koji je bio, međutim, Ukrajina tek ne bi bila spremna da se suprostavi onome što bi se desilo jer je tada i veći deo ukrajinskih oružanih sila, njihovih oficira, bio naklonjeniji Rusiji. U ovih osam godina rata koji je počeo 2014. što se uporno u zapadnim medijima zaboravlja, da rat traje od 2014, da su civili ginuli u Donbasu i to jednostavno po onom starom narativu političkog Zapada – postoje vredne žrtve i manje vredne žrtve. To je nešto što oni zaboravljaju, ali u suštini da je tada reagovala Ruska Federacija, imala je puno razloga da zaštiti svoje ljude, svoj narod u Ukrajini, zbog proganjanja koje je usledilo posle kijevskog državnog udara i formiranja kijevske hunte. Tada su mogli da reaguju i bilo bi izbegnuto sve ovo što se sada dešava, jer je danas to izuzetno utvrđena linija“, istakao je Glišić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter